pembaca setia

Wednesday, May 26, 2010

gejala nak kene lelah dah datang lagi...aku bimbang!

assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh...

berjumpa kita untuk sekian kalinya..alhamdulillah.hari ni saya tidak dapat online di meja ku sendiri kerana sebab2 teknikal yang tak dapat dielakkan.tiba2 aja bila on pc pagi tadi kat penjuru bawah tu keluar note kecil katanya IP address conflict with other programs..something like that la..saya pon bukan faham sangat hal2 IT ni..bukan kepakaranku..jadi memandangkan tak ada kerja sangat daripada duduk melangut macam orang b***h saya pon online kat dalam bilik server ni.hahahaha...sejuknye la wei dalam ni...

hari ni saya sedikit risau sebabnya anak saya dah mula menunjukkan simptom2 macam nak kene lelah.dia dah mula batuk2 dan kurang minum susu..tapi batuk dia tu tak la teruk sangat.tapi saya risau juga sebab kalau dia dah start batuk memang akan berlarutanlah.macam malam tadi,dia 2 kali mengamuk2 nanges2 dan batuk..saya ingatkan dia nak susu untuk pertama kali dia menanges tu..tapi dia tak nak pula.membazir je susu tu..huhu.kali kedua pula dia nanges,saya buat susu lagi dia minum tapi tak habis.saya terjaga tengok botol tu elok ada sebelah saya.isk budak nih..tak habis pula tu.membazir lagi.

bila pagi tadi nak hantar dia ke rumah mama,dia pon batuk2 juga.ermm...cuak juga saya.nasib baik ubat batuk dan lelah dia masih ada lagi dalam peti ais.sebelum pergi kerja dah siap pesan dengan mama bagi ubat kat dia.takut melarat pula batuknye.nampak gayanye saya kene siap sedia basuh dan bersihkan alat yang kaklong bagi tu.hehe...saya tak bersihkan pon lagi...biasanya sebelum guna kene bersihkan dulu.balik nanti lah baru buat.hehe..

oh ye,saya dah plan nak ikut mama pegi terengganu khamis malam ni..tapi tak pasti lagi la nak pegi ke tak..huhu...tiba2 pula nak pergi t'ganu.rindunya nak pergi sana...

sebelum saya akhiri kata2..nak pesan sikit kat cik azila fairuz amin..kenapa tak boleh masuk blog kau? invite la..please..*wat muka comel cam puss dalam cite shrek* hahaha

tamat

5 comments:

elly @ suely said...

jaja, aku ade petua org bagi tp pada aku, aku rasi la ngan petua ni x taw la org len tp cube la kan... ko bg anak ko minum air gamat... kalo ko beli air gamat,slalu dia ade tulis elok tuk lelah... cube la bagi... sehari 1 sudu pon oke...

MummyAju said...

kak kepok lekor!!!!!!!!!!!!!!

Mrs Jaja said...

elly > owh..gamat elok utk lelah ek..erm,nanti cube try test jgk la..

aju > hahahaha...camno nak anto?

Ina said...

jaja..
aku pun bagi ariq air gamat tau..mmg elok..air gamat asli ye..bau dia mmg busuk..tapi takpe..cepat baik..
sebelum tido bagi minum air gamat..pas2 satu lagi yang dr aku bagitau..bagi scoot's emulsion(eh betul eja?)..elok utk budak lelah..aku pn bagi ariq..
cuba ye..sian rayyan..

Dory said...

aku dh tutup blog tu.. no time for blogging... actually, dah malas nak menaip..haha