pembaca setia

Tuesday, January 13, 2009

tecekik kepek ubi



sian ayek..semalam dia makan kerepek ubi..pastu tercekik..sib baik kak ngah nampak ape lagi kak ngah pukul2 belakang dia kononnye nak bg kuar kepek tu..tp tak kuar2..pastu jerit la panggil mummy dia yg dlm bilik air tu..mmg kecoh ar smlm.muka ayek dah biru dah..last2 mummy dia tonggeng kan dia sambil di bantu kak ngah.ayek ni badan semangat tak larat nk angkat sorang.huhu..dah tonggeng baru kuar kepek tu..isk bahaya tul la...sib baik pantas lau lmbt sedar mcm mana la tu kn...mintak dijauhkan la..

nota kaki : sentiasa peratikan anak anda..jgn bg mkn sebarangan.dangerous tau!

Saturday, January 10, 2009

Baby Rayyan, Ayek & Na

Kakak Na & Baby Rayyan

Kakak Ayek & Baby Rayyan

Baby Rayyan

Thursday, January 1, 2009

1 of the sweetest moment in my life...

Salam, lama giler kan aku tak update blog nih..dari masa pregnant sampai la dah besalin..hehe tahap kemalasan yg melanda diri sgt tinggi masa tu + ade masalah lain..tp hari ni berjaya jua mengupdatekan blog..hehe..

Finally, berjaya juga aku melahirkan anak..byk perkara berlaku masa nk melahirkan anak tu..tp tak yah ckp ar..coz panjang lebar..di pendek kan cerita aku besalin pon kene paksa...kene masuk air ubat jgk..gara2 blood pressure.cet! tak sangka lak aku leh dpt drh tinggi..tekujat jgk..mcm tak caya jek..pastu lak tetiba jek aku di beranak kan..padahal tak sakit lagi tu..doc kata dah ckp bulan + drh tinggi so dia beranak kan jua...redha jek la..sakit jua masa proses besalin tuh...dah ar tak amik epidural coz takut dgr side effect dia masa doc pakar tu terangkan.amik ubat thn sakit biasa jek yg cucuk kat punggung tu jek..masuk labor room kul 7 pg kuar kul 12 tgh hari...baby lahir kul 11 pg.lama kan dok dlm tu..tekanan jek.

Nama babyku Muhammad Rayyan Zikri. ni mama la yg pilih nama ni coz aku pon mmg tak pk lagi nak letak nama ape.so setuju jek la ngan nama ni.tak sangka aku dpt baby boy.cucu sulung lelaki dlm family ku..eksaited sgt.haha..kelako..berjaya jua mama dpt cucu lelaki.so far baby sihat2 jek walaupon masa lahir doc sah kan dia ade G6PD..tapi dia sihat dan tak de masalah ngan jaundis..sib baik sihat walaupon dia kuwus jek...berat dia masa lahir 2.7 kg jek..tp skang dah naik jadi 3 kg..alhamdulillah ade penigkatan.coz bimbang juga dah ar dia ni asik berak2 jek..takut berat tak naik jek..

Ermm..nak cerita ape lagi ek? stop sini dulu la..coz nak pi tido la..sementara baby masih tido ni..baby ku ini suka berjaga malam...so mlm aku mmg tak dpt tido dgn lena..siang hari la bole tido lena sket..tu pon sekejap jek. k la..stop sini dulu...da..

nota kaki : sorry tak dpt letak pic baby yg terkini lagi coz ade teknikal prob..