pembaca setia

Wednesday, December 30, 2009

candid photo contest

ha...kali ni i plak nak join contest..kalau tak sebelum nih asik anak i jek yg masuk contest kan...hihihi..so rayyan, kali ni dok diam2 kat situ ok...hehe..

cemana leh termasuk contest nih? ha...my fren, khairiah yg recommend..dia yg jumpe contest ni..pada sape2 nak join tu...silalah klik sini..contest ni sampai 31 dec 2009.

bawah ni pic candid yg i akan pertandingkan...haha...masa ni i snorkling..tak perasan lak ada org amik gambo...cisss!! i yg kat tengah2 tu ok...bukan tepi or belakang tu...haha..


nota kaki: rindu nak mandi laut..

Thursday, December 24, 2009

cutest with nice smile baby contest

contest..contest..contest...ha, kali ni i masuk cutest with nice smile baby contest pulak...wah! seronok ar berblogging nih...bole masuk contest..hik hik hik...i nak update blog malas...tapi masuk contest rajin plak...hehe...takpe bile i masuk contest otomatik i update blog i kan...sama jek..



ok kalau sesapa nak join contest ni anda bole klik di sini --> http://http://www.danitamaternity.com/


senang jek ruled dia...meh la kepada ibu2 bapak2 kite meriahkan contest ni lagi...due date sampai 31 dec 2009.



gambar yg i akan pertandingkan utk contest ini adalah....
.
.
.
.


Muhammad Rayyan Zikri Bin Aziharmuddin
1 tahun
nota kaki : masa ni kat bilik mainan HTAR..dia ddk ward 2 1/2 hari sbb batuk2.

Wednesday, December 23, 2009

xtvt hjg minggu..

Last 2 week lepas i takde buat pape pon kat umah...melepak jek la..sementara tunggu husband tapau bekpes masa pagi tu...i and zikri pon posing2 la...huahuahua...i pon amik la pic sendiri...si zikri pon sibuk masa i nak amik gamba masa tu la dia nak main hp i...isk isk gaduh2 la we ol anak beranak...hahaha...ssh nak amik gamba dak kecit tu skang...asik bergerak jek...huhuhu...byk pic tak jadi....tinggal pic2 kat bawah ni jek la...jom layan gamba..
.
.
.
.
.
hai..termenung ke anak mommy?
jeles la tu tgk mommy posing, saja tarik rambut mommy
ha....pegang ape tu? isk isk...
makin bulat anak mommy nih..cam apek pon ade jgk...haha..


oh! sebelah mata mommy tak nampak la...aiseymen...


nota kaki : zikri dapat menan baru dari atok dia...the story will be on next n3..hehe..

Thursday, December 10, 2009

cerita rumah baru..

ha....barulah berkesempatan nak update blog...byk nak cerita sblm ni...tp sbb asik tangguh2 jek nak update blog so jadik lupe lak nak update ape...huhuhu...

ha...ok la..i nak bgtau u ols semua yg i n family dah pindah ke rumah baru!! hehe...alhamdulillah, akhirnye pindah jgk kitorang ni..gembira sgt2..almaklumlah ddk rumah sendiri tak sama ngan ddk rumah sewa....kan?kan? tak caya korang rasa la sendiri...hihi..

so far umah masih sepah lagi...nak kata sepah sgt takdela...kat hall dah clear la sket...brg2 yg tak sempat nak kemas tu semua masuk lam bilik belakang...hehe...nanti kalau ade masa i kemas la...(bila la tu agaknye yek..).

kat dapur lak, brg mmg tak byk pon...dapur utk masak2 pon takde...hehe...nampak sangat mmg tak masak...ape la..bukan takde, cume lom beli jek lagi...( sama la tu.)hoho...aritu masa dok umah sewa ade dapur...tp dapur tu cam dah teruk jek...so masa pindah tu...i pon buang ler....hehe....pastu kan dah cam mati kutu jek kat dapur tu...tak bleh nak masak ape2 pon...tunggu jek la dapur baru yg tak kunjung tiba tu...hahaha....insyaallah hjg bulan kang i gi beli dapur...tapi pada sapa2 yg sudi hadiah kan we all dapur lagi di alu2 kan...hihihi....( acah jek..)

ddk umah baru of coz kene pasang langsir kan...aritu first time i pasang cangkuk langsir tu sendiri...giler la asik bukak pasang bukak pasang...kejap panjang kejap pendek...isk isk...ssh la nak pasang langsir ni..bengang jgk sposen masa tu...last2 huru hara langsir umah i...haha...i bedal jek la..janji leh ttp sliding door tu...nanti ade masa i adjust la balik...

yg bestnye, i dok lam umah pon kene cakap bisik2 ngan husband...tak leh ckp kuat2 pasal umah we all bergema cam gua....barang tak byk la katakan...nanti jiran leh dengar sebutir2 percakapan kitorang...hihihi...tp muhammad rayyan zikri tu tak agak2 nak nanges....ikut dan dia jek....suara dah ar kuat...dok lam umah bergema...lagi la kuat...isk!

nak tgk umah i cemana? sorry, takde gambar la..takde masa nak amik gambar...biasala baru pindah semua benda nak kene kemas....ni we all tgh sibuk2 kemas, budak kecit tu pon sibuk jgk mengemas...eeee....geram tul...pastu bile org tak perasan dia pon senyap2 jek main kat tangga tu...dah la laju betul panjat tangga...bahaya tul la...nak kene pasang safety gate ni...nanti akan ku carik jua...

erm..nak cite pe lagi ek? so far thats all jek la buat masa ni...nanti lau ade ape2 lagi i update lagi ok....tata..

nota kaki: sakit kepala lutut asik naik tangga turun tangga jek...huhu..

Friday, December 4, 2009

happy birthday sayang..


03 December lepas genaplah umur anak i 1 tahun..macam2 perkara dia dah lalui dalam 1 tahun ni...meniarap,merangkak,berguling,bertatih,tumbuh gigi,menggigit etc..i pon rasa teruja sgt tgk perkembangan dia...biasalah, anak pertama lah katakan...semuanye teruja jek...hehe..hopefully lau ada berapa org anak pon i still akan teruja macam anak pertama..insyaallah..

Normal la...kalau anak 1st biasanye kalau birthday pertama anak tu mommys2 di luar sana pasti akan terkenang kembali saat2 melahirkan tu...begitu juga i.yela, terasa macam baru jek melahirkan dia...tup tup dah besar dah anak mommy tu...hehe...sometimes i rasa cam tak caya jek i ni dah jadik mommy...tp bile tgk muka bdk comel tu..ye, i percaya i dah ade seorang anak yg comel..hihi...(gembiranyee...)


Berkaitan sambutan birthday dia? ermmm...i akan buat sambutan birthday rayyan zikri di rumah baru i hjg minggu ni...buat biasa2 jek..takde la besar2an...hanye jemput saudara mara & rakan terdekat jek...maaf la kepada kawan2 yg lain tak dapat jemput la pasal umah i pon pasti tak siap kemas lagi...hehe..malu la nak jemput org dtg..tunggu la bile dah siap2 kemas i akan buat house warming....insyaallah...


dan kepada muhammad rayyan zikri,

HAPPY 1ST BIRTHDAY SAYANG!!

mommy & papa mendoakan rayyan zikri menjadi anak yg soleh, taat kepada ibu bapa, hormat org tua..etc (yg baik2 jek) mommy nak zikri tau, mommy & papa sangat2 sayang pada zikri..be a good boy ok..

luv u son..muuahahhh..


nota kaki : terharu..

Wednesday, December 2, 2009

"canteknyeee..."

harini i lewat lagi datang opis...hehe...(rasanye bukan harini jek...mcm dah hari2 jek) pagi tadi nak kata bgn lmbt tak jgk...bgn ttp mcm biasa...cume maybe i bersiap tu yg lambat kot...ermm...dah ar baju pon tak gosok lagi...mmg lambat la..hihihi...tetiba lak pagi tadi tgn gatal lak nak mekap2...selama ni pegi keje tepek krim ngan bedak jek..pastu gincu..tp hari ni tetiba jek nak pakai blusher la,eye shadow la..tu yg jadik lmbt sket tu...hihihi...

pastu pagi2 lagi dah ade org tegur i...."canteknyeee..." hahhahaa...nak terkujat jgk sposen...carik jgk sape yg ckp tu...rupanye org kat luar kete tu tah mcm mana dia nampak tah...masa tu i kat simpang 4 tu jek lagi...kat area umah i la kan...then i nak kuar duit jap kat hong leong bank tu...pas kuar duit mcm biasa, i gi la kat kete...then org yg sama jgk ckp "canteknyeee..." masa tu dia lalu naik motor kat situ...cesss...tekujat plak i...tgk kiri kanan takde org pon..i pon buat la muka cam tak puas hati..konon nak marah la...siap ckp "tah pape tah!" dah masuk kete...i pon gelak sorang2...hahahha...mengong! kembang jgk sposen...hihihi...terus2 sms my hubby...dia leh lak reply.." mata org tu kero kot.." cissss...takpe2...jeles la tuh!hahaha...

dah abaikan cerita diatas tu...meh cerita lain plak...tadi masa pas lunch on the way balik opis,borak ngan opismate ni...i tanye dia...lesen dia still P lagi ke tak...dia kata dia tak P pasal dia dah ade lesen motor dulu....isk isk..tah pape tah JPJ ni...patut letak la P jgk...yela manala tau kan org yg amik lesen motor dulu tu mmg terror bwk motor jek..tp bwk kete kureng sket ke...patut letak jgk la P...tak aci tul..begitu jgk sebaliknye...hahaha...saja jek nak letak ketidakpuasan hati ni kat sini...saja jek...huhu..

oh ye la...esok nak gi klinik...anak ku dah 1 thn...esok amik cucuk 1 thn...tak amik lagi cuti...ermm...ok la..nak gi isi form dulu...da...

nota kaki : cite myspy tu cam best jek kan...jom!

Monday, November 30, 2009

cerita semalam..

me,rayyan,qistina n my kazen

horey! berjaya jgk letak nuffnag ads tu kat sidebar...last week punye la byk kali try test buat tp asik tak jadik jek...ketensionan melanda diri..pastu pagi tadi i buat announcement kat balairaya...hehe..sib baik ade feedback dari kakak yaya kite yg cute miut tu...dia suh copy paste jek html kat add gadjet tu...punye la simple...cemana la tak terpk nak buat gitu...hehe...i baru lagik lam blogging2 nih ok...tak mcm kakak yaya kite dah jadik otai...tul tak kakak yaya?hikhikhik..macih ek!

ok la nak cite sket ni...semalam i gi umah i yg kat rantau panjang tu...saja gi basuh toilet jek...tapi yg datangnye ramai...pastu siap bwk mknn semua la...berkelah kat lam rumah ku itu...hihihi...dah ar takde pape barang pon lagi...saja jek nak basuh2 ape2 yg ptt dulu...mula2 i ajak kazen2 i jek..last2 ngan mama,ayah,adik beradik i ngan keluarga ayahsu i pon datang...huhu..meriah tul la smlm...we all basuh toilet ngan garage jek...pasal lantai tu dah polish tak pyh basuh lagi...tinggal mop jek..sampai ke petang jgk la we all berkampung kat situ...siap minum ptg lagi...hihi...i siap bwk buai utk rayyan tido..buai pon i tinggal kan jek kat situ...mls dah nak bwk balik pasal mmg akan pindah pon coming soon...pasni tinggal nak lap2 cermin ngan pintu jek...pastu angkat barang...FYI, i tak packing pon lagi...hehe...agak2 sempat tak nak packing2 semua brg dlm minggu ni?huhu...ntah la...

aha! nak bgtau u ols ni...hari rabu ni nanti rayyan zikri genap 1 tahun...hoyeh!hoyeh! suka bangat...tapi dia malas nak bejalan la...ikut mood dia jek bile nak bejalan...sbnrnye dah bole tp kalau org suruh nanti dia tak nak buat...nanti dia lembek2 kan kaki dia...mengada2...geram gak sposen..haish!

ermm...ok la tu jek nak cite..lau ade masa lagi nanti i update lagi...hehe...da..

Thursday, November 26, 2009

deco..deco..deco..

Done!! hehehe...baru pas deco2 blog ni...cam deco2 rumah lak...susun sana...susun sini...buang sana..buang sini..tambah sana...tambah sini...last2 jadik macam ni blog i..amacam ok tak?

so far i tak suka lau blog ni terlampau crowded sgt...i suka blog yg simple dan sedap mata memandang.....kalau crowded sgt nampak macam ape jek...cam buruk pon ye jgk...hehe...tp so far lain org lain caranye kan...

dulu jaja ade letak ikan kat blog...tapi dah buang pasal cam tkde fungsi pon...menyemaks jek..so ape lagi remove la..pastu byk jgk jaja remove n tambah...bloglist pon ade yg jaja tambah n delete...pastu kaler pon dah tuka..dulu putih...skang jadik itam lak..saja tuka mood..manalah tau kan pas tuka kaler makin byk follower ku...hahaha...(perasan tul)

pastu kali ni i letak pic family lak....hehe..pada sape tak kenal husband i tu leh la tgk kat family pic tu...itu la dia...dah ar i jarang letak pic husband,ni letak kat blog ni mmg esklusif la hahaha... bukan saja nak sorok muka husband ku itu cume mmg tak byk pic dia, dia tak suka bergambar..

ok la, pasni nak pi terjah blog org lak...nak masuk contest lagi..hehehe...gile contest tul! bukan menang pon...takpe la janji i happy lantak la ape org kata...ada aku kesah? (paling tak suka ayat ni..huh!)

oh yek sebelum tu nak ucapkan SALAM AILDILADHA kepada semua umat islam..kepada yg balik kampung please drive safe ok..dont drink n drive...no no no no...(sambil gerak kan jari telunjuk ke kanan ke kiri)

Kesengalan melanda diri...pas deco2 blog leh lak nuffnag tu terdelete lak..menci tul la..isk!

nota kaki: pasni tak tau bile akan deco blog lagi...hehe...tetiba jek arini rajin.. :p

Tuesday, November 24, 2009

zikri masuk ward last week

budak sakit tgh tido lena



budak sakit yg happy dok atas katil spital

hi everyone...harini baru la i berkesempatan nak update blog...huhuhu..macam2 story nak cerita...tapi bile malas tu dah bersarang dalam badan ni...cerita tu jadik pekasam jek la...hehe...

ok la..harini nak cerita pasal muhammad rayyan zikri..lagi2 pasal anak...nak buat mcm mana sejak jadik mommy ni asik cerita pasal anak jek la..huahuahua..(break jap la...nak gi toilet)

ok sambung balik...si rayyan zikri tu...last week dia batuk2 teruk betul..me tgk pon kesian tgk dia...mula2 me budget dia batuk2 biasa jek...takde la teruk mana...tapi, masa hari rabu lepas mama called i kat opis..dia suh balik pasal zikri batuk teruk sgt...sampai berbunyi2 nafasnye...i pon balik la...amik half day lagi. sampai umah tgk mmg dia batuk teruk la...mula2 gi klinik biasa dulu...doc cadangkan amik gas...tapi pas amik gas doc check dada dia still ada bunyik2 lagi...doc pon cam risau dia suh refer kat HTAR..doc buat surat then i pon bawak la zikri ke spital..huhuhu...kat spital pon amik gas jgk...still tak ok lagi...kene wat x-ray...then kene admitted to ward.huhuhu....sedih..kali ke-2 anak i ni masuk ward..1stly masa pas baru bersalin tu..

lepas mendaftar masuk ward tu, zikri kene amik darah...tapi doc suh i ddk luar bilik tu...dia ttp pintu lagi...i tanye apesal mak tak leh tgk? doc kata takut mak pengsan....huhu...iye jgk ckp doc tu..maybe mak tak pengsan...tapi mungkin mak akan menangis sedu sedan tgk anak dia kene amik darah...huhuhu...pas amik darah zikri pon ok jek...dah benti nanges...ermm..kuat jgk anak mommy nih...pastu i ngan zikri ddk la kat ward sampai hari jumaat petang...terpaksala amik cuti...dah ar cuti dah abis...apekan daya...anak sakit......redha jek la..

doc sah kan zikri punye paru2 dijangkiti virus...so sepanjang ddk kat spital...zikri kene amik gas 4 hourly...kesian dia..mula2 mmg ssh nak bg dia gas tu...meronta2 dia...i sebagai mak kene kuat..kuat utk pegang dia la...hahaha...kuat tul tenaga hero ku itu..lama2 dia pon cam alah tegal biasa...bile bagi gas dia releks jek sambil tgk bdk india sebelah katil tu meronta2 amik gas...hahahhaa....siot la zikri nih..

malam pertama kat spital ssh tul zikri ni nak tido...menanges jek keje dia...pas nanges nak susu...pastu nanges lagi...tido tak jgk...ekceli dia dah penat...tapi sbb dia batuk nafas berbunyik2..then tak selesa kot...pasal tu asik nanges jek...dia nak buai sbnrnye...mana nak ade buai kat spital..nak bwk nurse tak bagi plak..prosuder katanye...huhu..sian anak mommy..and sian kat mommy jgk kene dukung zikri kesana kemari pasal nak tidokan zikri...finally dia tido jgk setelah letih menanges...isk anak mommy nih..

hari kedua kat spital zikri jadik budak yg aktif...bile dia dah lena tido...dia bgn terus ceria jek...melompat2 dia lam katil cam penjara tu...hahaha..eksaited kot dok lam katil tu agaknye...melompat berguling dia lam tu...hahaa...doc2 pelatih yg dtg byk singgah kat katil we all...nak main2 ngan zikri...hahaha...zikri ni peramah sgt...doc2 yg lalu lalang semua dia sapa...hahaha...dia sapa sbb nak suh dukung dia...doc lelaki yg pakai spek paling dia minat/suka..tak tau apesal..maybe dia ingat mcm uncle man dia kot..(suami kak lang)hahaha...

hari ketiga tu...doc pakar meronda2...pastu terus2 jek dtg kat katil we all..dia tanye..."u adik dr.fatimah ke?" "ye, saya.." "ooohh...so ini anak saudara dr.fatimah la ye.." sambil usik2 tgn zikri yg sedang tido lena...hehehe...rupanye doc pakar tu kawan kak long rupanye...kak long call dia suh bg we all balik...muahahaha...thanks kak long!

nota kaki : balik dari spital tetiba jek zikri ade mood nak bejalan(happy sgt kot dpt balik umah)..ade la 2 3 4 5 6 tapak lagi dia jalan...kalau tidak,mengada2 asik nak berdukung jek...isk isk..

Monday, November 16, 2009

jumaat lepas - pisau cukur review

me & nurul

ha...hari jumaat lepas kan me kata me nak gi tgk movie kan...hehhee...mmg me pegi pon....me gi tgk kat pyramid...sama kawan opis me...we all sampai sana lam kul 1.30 tgh hari...coz jammed la kat SS15...kan org sibuk nak gi smyg jumaat kan...we all gi tgk movie lak...hehehe...sampai terus jek gi beli ticket...perghhh!! sampai2 jek tgk ramai tul la org kat TGV tu...beratur punye la panjang haishh!!

pastu masa turn we all beli ticket kan...kitorang kata la nak ticket pisau cukur kul 2pm punye...org kat counter tu ckp...hanye kitorang jek beli ticket pisau cukur kat counter dia la...hihihi...org lain sume beli 2012....ikut suka kami la nak tgk cite pe...isk isk..sibuk jek!

masuk panggung pon tgk tak ramai org....pastu pompuan jek plak tu...muahahhaa...lelaki tak minat kot tgk pisau cukur...ha...tapi ade jgk sorg lelaki yg tgk...mungkin terpaksa tgk pasal awek nak tgk kot...hahaha...ape2 jek la...

bercakap pasal movie pisau cukur tu kan....ape yg bole me katakan...oh my dior!! memang best! hahahahha....suka jln ceritanye...suka fazura berlakon...maya n fazura lam cite tu soooo gediks...hahahaha....kelakar pon ye jgk...mmg puas hati la..so pada sape2 yg tak tgk lagi leh la tgk k...oh yek! yg berlakon jadik faqir tu kan sgt cute...hehehe..

thats all

nota kaki : 2012 mungkin tgk harini kot.....wif my husband..tu pon kalau jadi..

Friday, November 13, 2009

update jap sblm balik..hehe

today half day yeay!! hahaha....gembiranye mcm tak penah half day lak...ape la jaja ni...ape2 jek la...janji me nak gi tgk movie...

arghh...me dah lapar...giler punye lapar ni...tadi bekpes air milo jek...huhuhu...nanti nak mkn pe ek?

ha...pagi tadi ku merasa kan cam nak langgar jek kete kancil tu....hahaha...pasal byr tol guna duit beso...kan dah jadik lmbt...eeee...geram la...tak suka tau...lau takde duit singgit..pakai jek la duit syiling...kan senang...pekerja tol tu pon sama...lmbt tul pulang baki...eee...geram...kadang tu bengang gak ngan pekerja tok ni...kdg tu kite terbenti jauh sket dr dia kan....so huluran duit tu tak sampai sgt ar kat tgn dia...bukan dia nk pnjang kan tgn tu sket....kite la yg kene tersenget2 bg kat dia...eeee....geram la...pemalas tul..

okla...nak chow dah....tata...

Thursday, November 12, 2009

tak sabar..

merenung ape tu cik abang oii?


huh...boring la harini...tak tau nak buat pe...kerja2 ku yg belambak tu dah settle...so skang tgh tunggu month end closing jek...pastu me akan bz balik la...huhu...

ekceli me tak sabar tunggu hari esok ni...me nak amik half day esok....tujuan utama nak gi tgk movie "pisau cukur" ngan member opis ni..hihihi...tempat terdekat adalah pyramid...adik me kata kelakar cite tu....so me pon nak gi tgk la...pasal me suka cite kelakar tambahan pula ade fazura lak lam cite tu....hehehe...me ni suka tgk the way fazura ni berlakon...mcm real jek..selamba jek...suka la..hehehe...

one more thing, me tak sabar nak tunggu weekend...hehehe...weekend ni me balik kg husband kat melaka...ekceli takde la eksaited mana pon...(jahatnye..hehe..) ala...me balik, pasal nak tgk tam spider punye majlis kahwin kat umah mak dia kat melaka tu jek la...hahahha...itu jek.tapi ingat kan balik hari jek...rupanye kene bermalam jgk...haisshh!!

nota kaki : tak berapa gemar sbnrnye tido umah org...lagi2 kalau ramai2...

aksi menarik dari jitiyi

Add Image

nota kaki : tak sangka anak mommy ni dah pandai bergaduh...isk isk..

my fren ckp tak elok ckp yg tak baik kat anak...seperti nakal ke..jahat ke...or ape2 la yg tak elok..ditakuti anak itu akan jadi seperti yg di ckp kan...almaklumla ape yg ibu ckp tu umpama doa kan...so beware what u talking for ur children ok? so thats y jaja tuka title tu...dari budak nakal kepada seperti di atas...:p

Tuesday, November 3, 2009

rayyan growing up to 11 month



Teruja! teruja! teruja! haa....itu la perkataan yg terlintas difikiranku...nak tau pasal pe jaja rasa teruja sgt tak? hehehe...jaja teruja pasal rayyan zikri dah bole berjalan 2 3 4 5 6 tapak...yes!! finally berjalan juga anakku...haha...

sungguh tak sangka la, semalam dia berdiri lama...then dia nak ikut papa dia...so dia pon berjalan sambil tangan didepa kan nak pegi ke arah papa dia...haha...sgt cute! tak sempat lak nak rakam aksi dia...ermm...pantas juga rayyan zikri berjalan..baru 11 bulan..wah! betul2 ikut mommy la dia ni...kalau nak tau, mommy rayyan zikri ni padai bejalan pon tak sampai 1 thn tau! hehehe...almaklumla dolu2 mommy dia ni cikeding sgt..hehe..

sekarang ni, zikri pon dah pandai main2 ngan sedara mara dia...tak takut langsung..pantang nampak budak2 exspecially budak laki...dia pon nak join main gak....tak padan ngan kecit la dia ni..isk isk..main lasak lak tu...tapi takpe...itu membuktikan kepada makcik2 dia yg dia bukan abg adik ok....aaauuuwww!! hhahaha...

tapi dia sgt la manja.....mana tak manja...pegi mana2 ade jek org kelek dia kesana kemari...pastu ade jek la org layan dia...lau jatuh sket mula la nanges mulut4 segi...ahahhaa...kelako..pastu nanges mengada2...isk isk..ngada betul la..kadang tu malas nak layan...hehe..

dah pandai naik yg cam beskal tu...ape tah nama dia...yg tolak guna kaki tu...haa....dah laju tau dia naik bendalah tu...tapi tak pandai handle steering lagi...so straight jek la...hahhaa...ape la...

oh yek! sebab dia asik jatuh katil jek...so jaja ade ajar dia cara2 turun katil...hahaa...so skang ni dia dah pandai turun katil sendiri...hahaha...sampai tepi katil dia julurkan kaki dulu...hihihi...clever boy!!

dia suka main kat luar....lau kita masuk dlm umah...mula la menjerit2 melalak jek sambil tangan tunjuk kat pintu...nak keluar la tu...isk isk...

dah ade 4 batang gigi...pastu dia dah pandai menggigit...then kalau me mandi kan dia...dia marah2 dia gigit tangan me....huhuhu....sakit wooo...bengkak tangan me...huhu...bile mommy dia buat2 nanges dia pandai lak pujuk...dia kiss pipi mommy...hahaha...ape la zikri ni...

so far itu jek la perkembangan terkini muhammad rayyan zikri yg sempat di coretkan kat sini...

nota kaki : hopefully masa beday dia...dia dah jalan...yeay!

Thursday, October 29, 2009

oh yes....sekarang ni jaja mmg giler contest la...hahhaa...nampak contest jek nak masuk...tapi not evry contest jaja nak masuk...contest yg jaja rasa mcm best jek...jaja masuk la...ops tapi bukan contest yg jaja tak masuk tu tak best ok...cume rasa cam leceh sket kot nak wat entry..gitu la..



ha skang ni jaja nak masuk contest ni...year end 2009 contest..senang jek contest ni..just teka jek..macam main teka teki lak..hehe..

Wednesday, October 28, 2009

cerita malam tadi..

rayyan zikri bergaya atas motor besor..

harini jaja datang opis dengan perasaan malas + ngantuk...malam tadi zikri buat perangai plak...slalu ok jek...tetiba plak malam tadi dia bangun pukul 12 malam...menanges2 golek sana golek sini....baring atas mommy la...tolak2 mommy la..isk isk...geram tul..ingat kan dia nak susu..so bangun la buat kan susu...tapi dia tak nak plak..tolak2 botol tu...huhu...geram lagi..pastu biarkan dia merengek2 camtu...lama lak tu..ingat kan dah penat dia tido..tapi tak pon..makin kuat lak dia nanges..so ape lagi bangun tgk kan dia..dia senyap bila me bangun..

then me carik minyak nak urut2 perut dia..takut kembung ke ape plak kan...dah urut2 tu..me siap nyanyi2 lagi kat dia...dia bole suka2 plak...so bergelak ketawa la kami anak beranak di tgh2 malam hari...dia nak ajak mommy main ngan dia rupanye...huhuhu...mommy pon terpaksa layankan aja karenah dia...anak la katakan....hehe...

akhirnye zikri lena diulit mimpi pada pukul 2.30 pagi...agak lama jgk mommy melayan dia..tersengguk2 mommy...sib baik dia nak tido...kalau tak tido mesti mommy EL hari ni...hahaha...

pas dia tido tu kan..mommy pon tido skali la...tp pastu asik terjaga jek pasal tetiba perasaan cuak n takut tu dtg plak...isk isk...tetiba rasa seram lak...pasal tetiba rasa mcm ade lembaga hitam dtg plak...isk isk..me pon terjaga tgk jam kul 3.00 pagi...huhu...pastu belek2 hp pasal rasa cuak...ingat nak call abg din..tp tkpe la...cancel pasal rasa ngantuk...then me terus tido...me baca2 la ape2 yg patut...pastu perasaan takut hilang sket2...pastu terjaga pasal dgr bunyik alarm...tetiba jek dah subuh...ala...rasa mcm 5 minit jek tido....geramnyeeee!!!

nota kaki : kalau tak cukup tido mesti akan sakit kepala..pastu rasa cam nak muntah..isk isk...tak suka!

Tuesday, October 27, 2009

Online contest ~ senyuman ceria si comel

aha....harini buat kedua kalinye jaja rasa nak masuk contest lagi..hehehe...tgh blog walking tadi...pastu tetiba plak ternampak contest ni kat blog zara cute wear..so macam teruja la nak sertainye jgk...hadiah menarik jgk tu..lain drpd yg lain..manala tau kali ni ade rezeki si rayyan tu..hehe..

okla..tanpa membuang masa lagi ni jaja sertakan skali gambar anak ku yg sedang tersengih...memandangkan tema contest ni nak pic yg senyum kan...here we goes...

MUHAMMAD RAYYAN ZIKRI BIN AZIHARMUDIN
10 BULAN








pada sape2 nak sertai contest ni sila la ke blog smileykidz kat sana anda bole dapat info yg lagi tepat seperti syarat2 penyertaan dan cara2 utk sertai contest ni..atau ade ape2 pertanyaan bole la dinyatakan skali di sana...

kepada kawan2 ku yg sudah ada anak tu...or kalau yg tak kawen lagi yg ade anak sedara tu...bole la sertai sekali contest ni...kasik meriah sket...haha... (k-ria, i know u akan join kan...hehe) cepat2 sket tau pasal contest tu terbuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.

nota kaki: chaiyok2 rayyan zikri!

Friday, October 23, 2009

jumaat story..

huh! baru bole masuk blog nih...tadi tetiba jek tak bleh sign in...kuar error ape tah...siot jek...ingat kan dah kene block ke ape tadi...tak pasal2 aku dah berniat jht nak menuduh org...isk isk..astaghfirullahalzim....

bukan itu saja, fb tadi sampai skang masuk tgk kat burn buddy my neber semua hilang...tinggal mek punye jek...ira marie..mana pegi yg lain? fb tgh upgrade ke? mungkinlah kot..ingat kan tadi mmg ade org buang...pasal tadi pegi lunch tak tutup pon fb...hehe...tp bile tnye member dia punye pon hilang...so fb ni la yg problem...ape2 jek la...

hari ni sangat sejuk...ptg ni ade ex-opismate dtg melawat..siap bwk goreng pisang panas lagi...perghh...mkn waktu sejuk...goreng pisang panas...mmg best la...haha..tp jaja amik 1 jek...pasal lau byk2 nanti byk lak kolestrol..dah ar next week nak start diet nih...haha...hopefully diet ku menjadi kenyataan...nanti jaja update pasal program diet jaja tu ek...dan perkembangan terkini...

oh tak sabarnye nak balik....tak sabar nak golek2 ngan jitiyi kat umah...tak sabar nak tgk nurkaseh walaupon jaja dah baca sinopsis dia...kiranye dah tau jln cerita la...huhu...dan tak sabar nak tido...ngantuk wooo...smlm asik batuk jek...

nota kaki : mcm nak mkn mihun tomyam la plak...isk isk..

Wednesday, October 21, 2009

tag : berat badan

1. berapa beratkah anda sekarang dan juga ketinggian anda?
** Huhuhu..tak bleh tipu ka? berat skang 55kg. Tinggi 154cm.

2. berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
** Skang ni la..55kg. lagi mau tanye..cet!

3. apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing?
** ntah la..i tak penah amik pil diet...tp lau tak mkn nasik i makan mihun sup or mihun tomyam.

4. berat yg paling rendah yg penah anda dapat? usia anda ketika itu?
** hehe...39kg..masa tu umur 21tahun.

5. andah penah sertai program pelangsingan?
** hehe..penah la sekali...haha...i gi mayfair...tu pon member ajak...ala amik yg paling murah punye tu...ade 8 sessi...bukan buat gegar2 pon...hanya bungkus2 jek...hahaha...tah pape jek..

6. apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat yg paling rendah?
** aktiviti jalan kaki...dulu2 byk jalan kaki pasal tu la kurus...

7. apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
** pasal mkn byk sgt nasik lemak...dulu tiap pagi mkn nasik lemak...pastu badan berlemak...isk isk...skang ni dah beranak...lagi la..huhu..

8. apakah target anda untuk kurus selepas ini?
** target? i tak paham soalan la...hahhaha...kalau bole nak dapat berat badan 45kg..huhu..nak kene minum jusmate5 nih...

9. miliki gambar anda pada masa dulu? sila upload..



10. miliki gambar anda pada ketika berat badan anda paling tertinggi skali? sila upload..

masa pregnant..of coz la badan naik kan...hehe




ni la pic sblm puasa haritu...isk isk..



nota kaki : byk tul perbezaan dulu dan skang...huhu...minum jusmate tu selamat tak?

Friday, October 16, 2009

gambar raya

alahai...lambat la jaja ni nak update pic raya...skang ni baru la berkesempatan nak update...ala baru amik pic ni dari hp kak lang...kui kui...ni la pic rayyan zikri berbaju melayu lengkap bersampin...jgn main2...alamak! tapi nmpk dr belakang jek..pasal itu saja yg sempat ambik...hehe..


nampak smart jek kan?kan?kan? hahaha...mommy mesti puji anak sendiri...

ahaaa!! ini la yg di nanti2 kan...ni la pic raya jaja sekeluarga...hehehe...comel tak?tgk la bdk kecit tu...dgn songkoknye...encem la anak mommy nih..



nota kaki : dah tu jek nak update...raya cine ni mcm nak pakai kan zikri baju cine jek...kompom dia dpt angpow! haha..

memori daun pisang

* rindu ar kat kedai pink...nak makan ikan celup tepung...sotong celup tepung...keropok lekor...etc..petang2 lepak mkn ka situ besh wooo...tepi laut gitu...hohoho...azila jom gi lepak kedai pink! haha..

* craving nak makan ais krim goreng!!! wah..lama sgt tak jumpe ais krim goreng...sape tau resipi nak buat ais krim goreng?? sila share ek...itu peberet me tuh..

* dulu2 kan masa time blajar kat dungun tu kan...me ngan aju penah la kuar seludup dari kolej (waktu tgh malam) lalu pagar hotel itm tu...sbbnye semata2 nak makan durian! hahaha...mengong..awin + bf dia (poyok) tunggu kitorang kat luar..pastu kitorang makan kat telok gadong tu...oh yek, lau nak tau...awin tu dah jadik pelakon ar skang...hahaa...tp tambahan jek la...

* ingat lagi masa dalam kelas Audit....masa tu me dok blkg..sblh me arwah din...kitorang dolu2 kamceng...arwah din ni suka tul mengusik org...hari tu dia usik lecturer yg ajor audit tu...leturer tu bosan sgt cara mengajar dia...then si arwah din ni pon saja jek...wat call kat lecturer tu masa dia tgh mengajar..kuat giler ringtone dia...volume 5 ok..hahaha...time encik tu nak jawab dia end call...saja jek...dah ar guna hp me lak tu...encik tu call balik..sib baik me silent lau tak mesti kene...hahhaa..tah pape tah..

* korang penah tak masuk pertandingan carik harta karun? dlm BI ape ek? lupe ar plak..perkataan tuh..ape2 jek la...me penah masuk masa kat kolej dulu...ade ar 2 kali me masuk...dua2 kali me mng...hahhaa...besh besh...

* korang penah tak jatuh tangga? mesti ada yg penah kan? me pon penah jgk...byk kali lak tu...masa tu pas abis kelas ape tah...me nak kuar la...nak turun tangga...then me ingat ape tah...tetiba jek me jatuh! huhuhu...dah ar sebelah me atan (bdk kelas me jgk la...) pastu depan2 tu ramai org...malunyeeeee.....giler la malu masa tu...hahahhaha...takmo ingat la!

* dulu2 me ngan aju ni mcm belangkas...gi mana2 mesti nak sama2...dok satu bilik...sampai ade la bdk laki tanye kitorang soalan cepumas " korang ni lesbian ek??" ade ke patut....ciss!!

* me suka lepak bilik no: 124..nak tau bilik sape? tu la bilik azila @ dory....muahhaha...suka pakai komputer dia...main game kad tu....ngan minesweeper...olskool tul la...

* dulu suka main dut2 kepala tu....sakit la lau kene dut tuh!! isk isk...

nota kaki : haishh....lau nak senarikan kat sini..mcm2 nak tulis...isk kenangan tul la...

Wednesday, October 14, 2009

cirit birit + benjol

ha..baru sempat hari ni nak update blog...dah lama jgk tak updae blog ni sejak pas raya aritu....almaklumla mood raya tu still ada lagi...tu yg mls jek tu...hehe

byk nak cite...tapi dah lupe nak cerita ape...hahahaha...pasal lama sangat peram cerita tu yg lupe tu...tapi akan ku ceritakan cerita terbaru dari ku ini....

cerita terbaru dariku ialah..suspend jek...jeng jeng jeng....semalam jaja cirit birit...muahahhaa...betul la tak tipu....sampai lembek lak tu...hehe...dah ar kene kat opis...giler la...nak buat keje pon tak concentrate...balik keje lak...sambung lagi...masuk umah terus gi toilet...perghhh...dasyat tul...tak penah la sampai gitu...sib baik sempat sampai umah...huhu...pastu siap2 mandi2 gi umah mama amik zikri.....mama cakap zikri jatuh katil..jatuh terlentang...sampai benjol kat belakang kepala dia...huhuhu....kesian sgt tgk dia...dia tak kasik org pegang benjol tu....sakit la tu...last2 bawak dia gi klinik time tu jgk...yela takut ade ape2 effect...dah ar budak kecik..isk isk...nak nanges mommy...sib baik doc kata takde pape...tp doc suh peratikan dlm masa 24 jam ni dia ada muntah2 tak...lau ade kene bwk gi spital...so far dia takde lak muntah2...minum susu pon ok jek...makin aktif lagi ade la...hehehe...zikri..zikri...sian mama, risau kan cucu lelaki dia tu...tp so far zikri alhamdulillah ok..cuak gak la sposen..huhu..

balik dari klinik terus gi umah FIL...smlm beday FIL rupanye...hehe...patut ar adiknye suh dtg...ade makan2 rupanye...jaja tak mkn byk pasal sakit perut tak ok lagi...kat sana zikri aktif betul tak dok diam...tak padan ngan benjol kat kepala...hehe...balik dari umah FIL..terus gi toilet lagi...muahaha...mmg tak leh tahan tul....lembek tul mlm tadi...sblm tido mkn ubat cirit birit ngan angin pastu tuam kepala zikri ngan air panas...then ZZZzzzzz...

Begitulah kisah jaja dan anaknye semalam...penuh dgn kesuspenan...hahhahaha...suspen la sgt...poyos...end of story...da...


nota kaki: no pic for this entry..mls nak bergambo..

Thursday, October 1, 2009

happy birthday to me!!

hari ni 1st october genaplah me 27 tahun hidup di dunia ni...segala suka duka dan mcm2 pengalaman dah dilalui...dan yg paling menggembirakan me dah berkahwin dan ada sorang cahayamata..

wah! rasa macam cepat jek masa berlalu..pejam celik pejam celik me dah 27 tahun...mcm tak sangka jek..me ingat me baru 20 or 21 tahun..hahaha...dari badan me melidi kerempeng mempeng, skang sudah menjadi tembam...hahaha...sangat mendukacitakan...macam2 la perubahan pada diri me selama 27 tahun hidup ni...paling ketara bentuk fizikal dan status me la...fizikal sume org sudah tau kan...status pon sume org suda tahu...oh yek pada sape tak tau lagi tu...me dah berkahwin ok...*wink wink*

byk dapat hadiah? eh! dah besor2 dan dah jadik mak org ni mana nak dpt hadiah lagi...tapi lau nak bg bole jgk kan...huhu...tp maybe dpt kot hadiah dari suamiku...kot la kot...malam tadi dia wish jek....hehehe...lau dia nak bg jaja nak mintak xxxx xxxx...muahahaha...siot jek. -forgot nak bagitau tadi...ekceli pagi2 ni me dah dpt hadiah...hahaha..from my boss...tak sangka la dia ingat beday ku ini...tenkiu boss...i janji akan keje rajin2 hari ni...haha..

ermm..nak tulis pe lagi ek...dah takde pape dah rasanye....cume nak cakap HAPPY BIRTHDAY TO ME jek...hiihihi...

tamat.


nota kaki : oh rasa mcm nak beli satay jek hari ni...

Wednesday, September 30, 2009

cerita gamba raya

ermm...nak kata still mood raya lagi tak jgk...cume macam malas nak update blog...hehe...ni pon mcm blur2 sket...tak tau ar nak cite pe..takpe la...cite jek la pape2 pon..

ha...masa hari raya semua org mesti ade pic raya kan...maksud jaja pic raya yg lengkap la...duduk kat kerusi ke...berdiri ke...sekeluarga...hehe...tp jaja lain plak..takde plak pic raya mcm tu utk raya tahun ni...ntah pape jek...sbb masa raya tak terpikir pon nak amik gambo...sibuk nak amik gambo dak kecik tu jek sampai terlupe nak amik pic family....huhuhu...ekceli ade 1 jek pic raya family jaja tp tk berapa proper la...jaja tak pakai tudung pon lagi masa tu..tp still tak dpt nak display kat blog ni...pasal pic tu kat hp suami ku...tak gigi biru lagi...pic rayyan byk kat kamera org...camera hp ku tak dpt nak snap pic dia la....sbb dia punye gerakan tu byk sgt....semua pic lam hp ku tak jadik...eee...geram tul!

yang ada pic rayyan masa raya kedua...kat kg suami ku di melaka...huhu..tu pon masa pagi2 tu dia bgn tido...hihihi..masa tu dia tak hyper lagi so bole la amik 2 3 4 kali snap...pastu jgn harap...takde maknanye..eeee...geram lagi!!

tengok...ni la pic raya pertama rayyan...pagi2 dah main bekas kuih wan dia...dia pusing2..tarik2...sib baik tak jatuh...isk isk...pic hampir2 jadi pon jadik la ek...janji nampak dia pakai baju melayu + songkok...sampin kecit jek tak nampak..hehe..

ni la pic bdk kecit yg tak reti dok diam lau bergambo....senyum puas hati dpt tido lena lepas seharian beraya...

nota kaki : 2morrow my birthday yg ke 21st..kihkihkih..

Friday, September 18, 2009

SALAM AIDILFITRI

di kesempatan ini jaja sekeluarga nak mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN
kepada semua rakan2 blog dan kepada sesiapa saja yg baca blog me ni
semoga hari raya tahun ni di sambut dgn meriah
minta maaf kalau ada terkasar bahasa,terlanjur kata etc
kosong - kosong ok!




3 budak balik umah to'ki n wan naik motor...yahuuu!!

nota kaki: u ols balik kg tu hati2 k...dont drink n drive...hehehe...balik kg...hohoho..balik kg...hati girang..

Tuesday, September 15, 2009

malas+mimpi+rayyan botak lagi

haishhh!!!..kenapa me sangat bosan hari ni ek? bosan giler la...arghh....rasa nak balik umah jek skang ni...keje plak belambak2...malas nak buat! semua nak kene update...bosan la.lau dapat tido kan besh...huhu..dalam mimpi la..

sebut pasal mimpi, aritu me ada mimpi pelik...hihi...me mimpi kucing meow meow...hihihi...tah pape tah...kucing tu bukan sebarang kucing...kucing tu sangat comel...tp muka kucing tu pelik sket...tapi sangat adorable la..me mimpi kucing tu tgh kejar bas sambil mengiau...hahahha...mengong tul!

semalam rayyan zikri dah botak semula...mama kesian tgk dia berpeluh2 coz pas pertama kali botak tu rambut dia tumbuh semakin lebat lak...lau tak sikit jek rambut dia...then mama pon bwk dia gi kedai gunting rambut..hihi..kene botak anak mommy ni..mama kata dia nanges sket..pastu ok jek..tiap kali botak anak mommy ni nampak mcm budak shaolin plak.hahaha...sbb dia putih kot..dah ar nampak mcm shaolin pastu suka plak sengeh sampai sepet2 mata tu...hahaha...mmg mcm anak cino la rayyan ni..mommy terkenan kan cino mana la ni masa ngandung rayyan dulu ek?klako la...mommy rasa mommy tau..pasal masa ngandung rayyan mommy sgt geram ngan senior mommy ni...dia cino la...dia also preggy mcm mommy...then dia pon suka la carik pasal ngan mommy...hahaha...last2 anak mommy mcm cino...anak cino tu like malay la...hahahha...siot tul!


ni anak cina, india atau melayu? konpius la...hahahaha


nota kaki : esok la letak pic terbaru rayyan zikri...malas sangat la hari ni..

Monday, September 14, 2009

cerita ceriti

dah lama me tak update berbloging...byk nak cite...tp tak tercerita kat sini...huhu...lagi pon lately ni me rasa exhausted sgt2...penatnye...me tak cukup tido sampai sakit2 kepala n rasa nak muntah...me tak cukup tido pasal skang ni rayyan dah menjadi sgt lasak...suka memanjat2 tak tentu pasal..pegi ke dapur la...masuk bilik la...pastu mkn benda tah ape2...suka sgt kutip masuk mulut...aduiii...sakit kepala me..selagi dia tak tido me pon tak bleh tido...kadang tu waktu siang me baru nak lelap je...dia plak dah bgn tido...huhu...sabo jek la....dah la skang ni bulan ramadhan...lagi la tak cukup tido...kene bgn sahur lagi...belum lagi kene bgn buat susu rayyan lagi...isk isk isk...mencabar tul la...sib baik sorg jek anaknye...lau anaknye twin mcm mana ek?? hihihi..makna kata mama ku lagi terror la....coz leh jaga anak kembar..rileks jek..

tp kalau ikutkan...budak2 zaman dolu tak sama ngan budak zaman skang la....budak2 zaman dolu senang di arah or jaga...budak2 zaman skang byk yg hyper2 dan ssh di jaga...menakutkan....huhu..lau tak caya cube u ols tanye mak u ols...yg u ols ni sama tak peelnye mcm anak2 u ols? hihihi...mesti lain kan...mcm me, mmg berbeza la...me dolu masa kecik2 baik jek...hihihi...ikut kata...comel...haahhaha...nak jgk tu...berbeza ar ngan si rayyan tu...yg lincah + ala2 nak hyper jek tgk..kihkihkih...

memandang kan nak raya ni...nak cite pasal persiapan raya plak la..me belum beli lagi baju raya utk me n husband..tp utk rayyan dia dah ade 2 psg baju melayu n 2 pasang baju + seluar...ngan 1 kasut...tp me rasa mcm nak tmbh lagi sket jek utk dia...hihihi...tak sabar nak tgk rayyan pakai baju melayu....encem ke tak anak mommy tu agaknye yek?

Wednesday, August 26, 2009

kelmarin,semalam n harini

wah cam lama jek rasa me tak update blog me ni...macam2 nak tulis sebenarnye...tp tak tau nak start dari mana...*pening*

hari isnin ngan selasa lepas me tak gi opis pon...pasal anak me si rayyan tu demam panas...berjangkit2 lak demamnye...mula2 anak kak long la demam...pastu berjangkit kat rayyan lak...anak me lau demam tak mo kat org lain lgsg..asik nak melekat ngan me jek...pastu asik merengek jek...minum susu pon kurang...huhu...org kata dia demam nak pandai sesuatu kot...yeke? tp dia pon baru jek tumbuh gigi...agaknye demam tmbuh gigi la agaknye tu...takut jgk mula2..tetiba tau dia demam...ingat kan demam yg bahaya tu...kan skang ni berleluasa H1N1...cuak gak...tp doc kata bukan...alhamdulilah la...seksa tul jaga budak demam ni...me yg tak cukup tido...dah ar bulan pose...nak bgn sahur lagi...isk isk...dugaan tul la..harini rayyan beransur sembuh...okla...mommy pon leh dtg keje...huhuhu..dok umah me jadik lembek jek...tak tau apesal...

ermm...bulan pose ni...waktu kerja me dah tukar..dari kul 8.30 am - 5.30 pm jadik 8.30 am - 5.00 pm...huhu..setengah jam awal jek...tah pape la bos me nih...mls nak layan la...bole ar setengah jam awl pon...janji sampai awal...hopefully la..sbb me baru harini nak merasa balik keje lam bulan pose ni...harap2 awal la sampai...hopefully tak la jammed sgt kat klang tu...

ok la...me rasa stop sini dulu la...me pon rasa cam nak tido kejap jek...ngantuk tul harini...selamat berpuasa kawan2 semua...daa...

nota kaki : belum berkesempatan nak gi smyg terawikh..

Friday, August 21, 2009

Beautifull baby search contest by mommy zara

tetiba terdetik di hati nak setai contest baby comel bile tgk blog k-ria sbb dia pon join jgk contest tu...hehe...saja2 jek nak masuk cube nasib...mana la tau leh menang ke kan...lau takde rezeki mng pon takpe...sbb len kali leh cube lagi...tul tak?

syarat2 penyertaan :
1. jadi follower ----> done
2. letak banner pd sidebar ----> done
3. buat special entry berkaitan contest tu...skali ngan 1 pic anak ngan 1 pic anak bersama ibu/bapa. ---> done
4. nyatakan nama, umur baby ---> done
5. nyatakan bila pic itu diambil ---> done
6. link kan blog mommy_zara. ----> mommy_zara


Muhammad Rayyan Zikri bin Aziharmuddin
8 bulan

pic sama mommy ni diambil pada 03 June 2009 masa tu umur rayyan 6 bulan..kat jusco masa ni..hehe..me suka pic ni...sbb rayyan punye posing tu la..hehe..


pic ni diambil masa 8 august 2009 masa ni dia 8 bulan la baru2 jek pic ni..masa tu kat IKEA..ni dah kat kaunter bayaran dah ni..rayyan masa ni ngada2 takmo duduk lam stroller dia...bile letak lam shopping cart ni kemain suka lagi...
nota kaki : hopefully bole menang la ek..hehe..

Wednesday, August 19, 2009

nanges

hari ni emosi me tak stabil...nak kata pms tu tak jgk...pasal dh lepas period...huhu..bole lak me nanges2 kat opis nih...ni penangan cine tu punye pasal la...suka tau buli me..tak thn sgt..me pon nanges...cewah, wat drama la plak kat opis nih...tp mmg tak leh thn siot...geram + bengang...bos punye la baik nak bg 1 hr off...kiranye balik 1 jam cepat la...sbb dia tau mesti tak leh fokus wat keje punye...mmg pon...asik teresak2 jek...tp me kata it's ok...bole control lagi...mls la nak besar2...lau me balik lagi la teruk jadinye...huhu...sib baik cine tu dah mintak maaf...lau tak mesti tak bertegur sape lagi ni...huhu....

nota kaki : emosi terlebih plak..

Thursday, August 13, 2009

buruk2 comel...haha

hehehe...selalu me akan letak pic rayyan yg comel2 jek...ekceli sumer pic dia comel...;p hehehe...tapi kali ni me nak letak pic dia yg buruk sket...hahhaha...buruk2 pon me still tgk dia comel jua.....tul tak? tak caya? meh tgk bwh ni...

.
.
.
.
.
.
.
.
.




Tomei kan? hihihihi...
nota kaki : masa ni dia tgh geram pasal tak balik2 lagi...dia sudah panas...hahaha..masa tu gi kenduri kawen sedara kat bandar botanic

Tuesday, August 11, 2009

my feveret cookies


Arghh...lau la depan mata me ni skang ade famous amos cookies kan best...pastu ade donut cheese big apple...ade air fresh oren marigold...ermm...mesti best punye...mesti akan rasa hari ni la hari paling best...hahaha...berangan tul la...padahal depan mata ade segelas air mineral ngan dokumen2 jek...hisshh...tak seronok langsung...baik me gi buat milo panas...baru la terbeliak sket bijik mata ni...hehe...skang ni mengantuk dah...mata sudah kuyu.....kene ade motivasi utk kerja bersemangat balik...yer,me harus buat milo panas....( away sat gi buat milo...)

nota kaki : ade sape nak belanja me this cookies tak?hehehe..

sensitip mommy..

Huisshh...rasa mcm dah lama jek me tak update blog...sejak 2 menjak ni fikiran me serabut sket...macam2 ada dlm kepala otak ni...itu nak kene settle la...ini la...H1N1 la...nak beli itu la beli ini la...haisshh!! poning den...

ha! meh sini baca me nak cerita sket...hari sabtu lepas kan my lil'munchkin tu jatuh katil...huhuhu..tekejut me...me tgh tido...then tiba2 me dgr bunyik gedebuk + suara dia nanges yg sgt kuat...me bangun tgk2 dia takde sebelah me...tgk2 dia ade kat bawah dah sambil muka terpelangkup kat simen...huhu...cepat2 me angkat dia...usap2 kepala dia...pujuk2 dia...huhu...kuat betul dia nanges...last2 me pon nanges jgk...haha...yela...kesian lak tgk dia jatuh sebegitu rupa...salah me jgk tak alert..apa2 pon benda dah terjadi...nak buat mcm mana...redha jek la..len kali tak buat lg...hehe...


lau nak ikut kan, dah 3 kali me nanges sbb tgk rayyan nanges sedih2 gitu..kes jatuh katil tu yg ketiga...kali pertama masa tu dia baru bape bulan tah..1 bulan gitu kot...masa me dlm pantang lagi la...me nak ketip kuku dia...then tibe2 dia nanges kuat2 me terkejut la...tgk2 me dah terketip isi dia sket...sket jek...huhuhu....ape lagi me pon turut nanges la...haha...ya! itu salah me...hehehe....ampun...tak buat lagi...lps kejadian tu..me lebih berhati2...



kali kedua buat me pon turut serta nanges masa tu dia baru lbh kurang 2-3 bulan kot tak silap me...masa tu me baru jek tukar diapers dia..then suddenly, qistina anak kak long yg sulung..baru balik dari sekolah...then dia pon berlari ke arah wan dia yg masa tu duduk berhampiran jek ngan rayyan...me tak sempat nak alih kan rayyan yg baring kat situ...qistina pon langgar rayyan...nak kata langgar tak jgk...kiranye mcm jatuh dekat rayyan la...lutut dia betul2 kat kepala rayyan...dan rayyan pon nanges sedih sekuat hati....me pon sedih jua sbb tak sempat selamatkan dia...huhu...me pon nanges...sedih ar masa tu..sbb depan mata me jek....nak marah tak bleh...sbb dia pon budak kecik jgk...then redha jek la...bile tnye qistina...tak nampak ke ade baby kat situ? dia pon jawab " tak nampak pon.." huhuhu...sabo jek la..



then semalam kan masa tu me nak tido kan dia lam buai...masa tu kat umah mama...tiba2 telefon berbunyi plak...lama lak tu...mcm nak suruh jawab jgk jek...tp me tak nak jawab pasal nanti rayyan tak mo tido...tp masa tu mama tgh sembahyang...wafa pon sembahyang juga...yg ade me jek...then terpaksa lari jawab jgk fon tu....then tak sampai seminit me tinggal kan rayyan lam buai...tiba2 me nmpk dia keluar dari buai tu sendiri....huhuhu....menjerit me...nasib baik dpt sambut dia..dia plak bole tersengeh2..huhuhu...kes ni slh me jgk ke?

muka rayyan yg innocent



nota kaki : me tak bgtau pon my husband pasal rayyan jatuh katil...hehe

Friday, August 7, 2009

Pengalaman org yg ade family dijangkiti H1N1

From: Lina Rahmat - Program Management Office Sent: Tuesday, August 04, 2009 10:49 AMTo: Hazizul Damsi - IT; Suhaimi Abdul Manan - BICC; Syahril Amri Mohd Zari - IT; pmo-sme.dcdr; Saadah Normal - DM, PMO; Intan Suhana Umar - Operation & Delivery Channel, Capability buildingSubject: RE: have a great day from BICC

High risk infection to person yg smooking, has atshma, children, pregnant woman

Beginner stage

Batuk, selsema, demam, sakit tekak, bila terbesin bunyi tak kuat...

Second Stage

Susah bernafas, simtom macam asthma but not asthma, at this stage if you touch the person, or breath in the same room 80% boleh kena...masa ni kena kuarantin...at hospital. Masalahnya sekarang dah ramai yg kena.. hospital tak cukup katil & bilik kuarantin...Bila u pengsan macam nak mati baru dia org admitted.macam kes adik I.

Critical

Lung infection. Bila X ray we can see the virus covered the lung. Like my brother case. Very scary bila tengok x ray tu. At this stage u need oksigen with highest level, Strongest antivral..very high drug. At least 7 days oksigen kena bagi. % to recover depend to age, imune badan u.

That's why kalau baby atau budak2 susah nak kata...normally die. My brother hari ni genap 8 hari..still need oksigen. Kesian dia. Masa tahap critical tu tercungap2 dia bernafas, sampai menangis..Sampai satu tahap dia berguling atas simen sbb dah tak tahan...sampai dia give up ..sampai dia blh cakap lebih baik Allah ambik nyawa dia...Itu lelaki tu..imagine kalau pompuan atau budak2. We all cuma blh tengok dia dari cermin...tak blh masuk dlm bilik kuarantin...Dr & nurse aje boleh masuk...siap pakai baju plastik. To support him, what we did bagi sms, bagi dia alquran biar dia baca so that dia tenang, bagi tasbih biar dia zikir ingat Allah & bagi Air yasin...Alhamdulillah pastu dia ok sikit.Ada hikmahnya...All the family member unite to support my brother fighting the virus.


Masalahnya hospital swasta tak terima H1N1 case, sekarang ni semua depend hospital kerajaan yg most of the doctors still young . The oldest dr in my brother ward was 28 years. All the Otai dah pergi private. Lepas tu plak this is the first time to treat H1N1 patient. At the same time dr bz with other case as well...1 doktor 5 patient...kat gov hospital...kesian dr2 tu...berhempas pulas nak selamatkan patient. I appreciate them, mmg very appreciate dia org jaga adik i dgn baik sekali..So far hospital Ampang is the best goverment hospital yg i jumpa..very efficient.Very quick action ..Even senior dia org dah pergi private & they don't have much experience , dia org tetap work hard give the best treatment to the patients..sampai tak balik rumah...tidor kat hospital.

Rasa nak peluk & cium dia org sebab selamatkan adik I...Thanks to Allah

nota kaki: untuk panduan kite bersama..

Thursday, August 6, 2009

updated

nak update.....tapi tak tau nak update pe...tadi dpt tau dari aju..member lama we all..ieja dan rokhim telah kematian anak nye yg ade dlm kandungan...dah 7 bln anaknye....innalillah..marilah kite sama2 sedakah kan al-fatihah kepada anaknye...semoga rohnye di cucuri rahmat...dan marilah kt berdoa semoga ieja redha dan tabah atas kepermergian anaknye ke rahmatullah..sbbnye ape yg me tau..dia belum bole terima kenyataan lagi...huhu..sedih plak me dgr...*sob sob*

Al-fatihah

nota kaki : tak dpt bygkan kalau berada di tempat ieja...huhuhu...tidakkkkk..

Friday, July 31, 2009

gathering ngan kak maz nak tak?

Pssssttt...korang, baru2 ni kan..ala lam minggu ni jgk la...tak ingat hari pe, kak maz dia contact me tau..dia skang ni dah benti keje & now totally jadik suri rumah sepenuh masa...sama macam aju tu la...husband suh berhenti keje suh jaga anak..ermm...elok jgk tu...coz sblm ni dia letak anak dia jauh sgt...sbbnye dia dok JB letak anak dia kat batu pahat..tak ke jauhnye tu...hjg minggu baru jenguk anaknye...kesian..

ha! ekceli nak bgtau ni...kak maz kata next month lam 8hb - 10hb aug husband dia ade training kat sini...then dia plan nak jumpe la kite2 yg kat sini ni...dia cam excited jek...jom ar korang kite pi jumpe dia...huhu...

hihi..kelakar la...dulu masa dgr k.e kawen kak maz leh lak ingat k.e kawen ngan zila @ dory...hahaha...kelakar tul! kak maz tak budget pon gf k.e nama zila juga...muahahha...tak dpt ku bygkan...muahahha..*terguling*

nota kaki: 8hb - 10hb august u ols free ke?

Thursday, July 30, 2009

susah hati :'(



me sangat susah hati sekarang nih...dah beberapa kali me gi klinik...anak me batuk2 tak baik...me sgt risau...semalam dah masuk 3 kali dia amik gas due tu batuk sampai berbunyi2 kat kerongkong dia tu...kesian sgt masa tgk dia amik gas tu...nanges2 tak berhenti...dia nanges menjerit2..tp sbb nak tgk dia baik..me terpaksa la tgk dia amik gas tu..huhu...*sedih* badan dia pon dah susut..berat tak naik pon..rasa ringan dah...nmpk kurus jep...susu pon dah kurang minum...risaunye..

jiran me anak dia pon kene mcm ni jgk...doc saran kan kat dia bwk pi GH..anak dia kene thn wad 3 hari...smlm tgk anak dia dah baik...sng hati tgk...tapi me plak ssh hati tgk anak sendiri tak baik2...nmpk gayanye me pon kene gi GH ke? tp lau nak lekas baik ape salahnye kan...insyaallah akan me bawak dia ke spital lau tk baik2 jgk.

kepada muhammad rayyan zikri, mommy doakan anak mommy ni cepat sembuh..mommy syg zikri...cepat sembuh yek syg..susah hati mommy tgk anak mommy sakit..


nota kaki : ngantuk la...tak cukup tido..

Wednesday, July 29, 2009

bagaimana nak pilih/beli susu formula utk baby anda?

hi,

i was a nutrition advisor for infant division. kalo nak tahu susu yang paling baik ialah susu ibu. tapi jika u have to feed ur child dengan formula milk carilah yang paling menghampiri susu ibu. setiap company yang keluarkan susu formula ader key selling point masing2. susu formula ader 2 kategori; satu tuk yang mainstream (tuk yang kurang mampu) and lagi satu tuk premium(yang ader duit lebih). now ader lagik super premium (yang nih normally ader gold- nih tuh yang duit tatau nak buat aper lagik, banyak sangat). lagi satu kene tengok age. ader dari 0-12mths, 6-36mths, 1-3years old, and 3-6years old. biasa yang ader lac kat blakang tuh is 0-12mths. u bleh start with 0-12mths, after 6mths can change to 6-36mths, after 1year old can change to growing up milk (1-3years). tak kisah laa aper jenama pun, dia nyer added ingredients are just to make u take out more money from ur pocket. all depends to d child. jika ur child fussy eater kene tgk kandungan energy n protein dalam formula tuh. pilih yang tinggi kandungan energy n protein. coz they need nutrients for the growth. dats y ader susu yang hi calory, nih tuk baby yang sangat low dia nyer weight( kurus kering).

hope ini dapat tolong perjelaskan.

lain2 lagi nak tau kene bayar dah... hahahah

--- On Wed, 7/29/09, faizah abdullah wrote:

From: faizah abdullah
Subject: Re: RG09... Re: ANMUM vs ENFALAC or ENFAGROW
To: respeks_group@ yahoogroups. com
Date: Wednesday, July 29, 2009, 1:51 AM

hi salina,
anak saya dah bertukar kepada enfapro A+...tapi kat situ kata dari 6-18 bln...nak tanye kenapa kene minum sampai 2 thn?


From: salina nan
To: respeks_group@ yahoogroups. com
Sent: Wednesday, July 29, 2009 1:24:22 PM
Subject: Re: RG09... Re: ANMUM vs ENFALAC or ENFAGROW


Bagi yang minum enfalac tu...kakak saya kata (die kerja kat mead johnson)...nutritio nist cakap kalau boleh masa anak tukar ke enfapro...bagi mereka minum sampai 2 tahun...lepas tu baru tukar enfagrow...


Daripada: caimdamatrix
Kepada: respeks_group@ yahoogroups. com
Dihantar: Selasa, 28 Julai, 2009 3:36:07
Subjek: Re: RG09... Re: ANMUM vs ENFALAC or ENFAGROW


anak saya guna ISOMIL sampai umur 1 TAHUN... pastu sambung guna ENFAGROW sampai skang. jarang demam,muntah, perut meragam. otak pandai. 7 bulan guna susu ENFAGROW dah nampak perubahan. badan cergas, tak letih. otak bijak. memang cepat tangkap. ajar sekali dah pandai. mengira, sampai 20 dalam dwibahasa masa umur 2 tahun. leh kata ENFAGROW ni bagus. yang tak tahan harga susu. RM 89 untuk 1.7 kg. perrrrghhhhhhh. ......

--- On Tue, 28/7/09, Abd Mutalib Hussain wrote:

From: Abd Mutalib Hussain
Subject: Re: RG09... Re: ANMUM vs ENFALAC or ENFAGROW
To: respeks_group@ yahoogroups. com
Date: Tuesday, 28 July, 2009, 11:20 AM

Anak saya 3,3 org guna susu ni, dari kecik sampai besar, try tukar susu lain yg murah sikit, xnk dia org.

Susu ni manis paling hampir dengan susu ibu kot...



--- On Tue, 7/28/09, nurul erzawaty wrote:

From: nurul erzawaty
Subject: Re: RG09... Re: ANMUM vs ENFALAC or ENFAGROW
To: respeks_group@ yahoogroups. com
Date: Tuesday, July 28, 2009, 12:47 AM

enfagrow ni ok...coz sejak anak saya minum masa umur dia nak setahn lebih...jarang lah sakit atau demam...sebelum tu dia minum friso gold...selalu gak demam...n... enfagrow ni bagus tuk minda...

--- On Mon, 7/27/09, nba-maa-hha wrote:

From: nba-maa-hha
Subject: RG09... Re: ANMUM vs ENFALAC or ENFAGROW
To: respeks_group@ yahoogroups. com
Date: Monday, July 27, 2009, 12:44 AM

slm.....

sapa2 leh kongsi pengalaman guna susu ni...

tq


nota kaki : marilah sama2 kite berkongsi pengalaman dan pandangan..memandangkan aju pon tgh survey2 susu formula kan...leh la ikut nasihat nutrition advisor tu...huhu

gambar lama..

hehe...tadi belek2 balik photo2 lama lam pendrive...tgh bosan2 tu tgk la balik pic lama...hehe...byk tul perubahan me rupanye...terutama skali dlm perubahan bentuk badan...haishhh!!! bile la leh kembali ke bentuk asal...*wondering*

pastu cam tertarik ngan 1 pic ni...ni la satu2nye kot pic me yg dah di touch up menjadi cantek...suka la padahal biasa jek sbnrnye...nak tau sape buat? sape lagi...en.baha kite tu la...masa tu rajin la chat2 ngan dia masa jaja aktif ber YM dulu..


Then ni plak pic me yg di touch up menjadi ntah ape2 ntah...klakar pon ade juga..ni semua keje si cah tu la...siot tul...pandai2 jek edit pic org buruk2...pic dia ok2..huh! naseb baik aku tak pandai photoshop...lau pandai...dah lama aku edit pic dia..



Then tgh belek2 gamba lagi...tetiba me terjumpa pic ni...tak tau la sape edit...sblm tu takde tulisan...then pastu ade tulisan lak...tak tau la sape yg tulis tu...me penah letak lam frenster pic ni...huhu...pic gile2...hawhawhawhaw...tgh sangap takde keje..amik gambo..


nota kaki : currently tgh dengar lagu miraie - kiroro hehe tetiba dgr lagu lama lak

Friday, July 24, 2009

r.i.n.d.u


Oh sayang mommy...mommy missed ur hair!!! huhu..tgk tu kaki dia pandai letak atas tu..isk! miss u la...tak sabar nak balik ni...hehe...
nota kaki : susah nak amik pic budak ni skang..hish!

ohh nooo!! ukuran sudah lari..sob sob

me sudah kenyang...tadi lapar sangat...now no more hungry..hehe..tadi makan nasi+ayam masak merah+air vitagen...hehe mcm budak kecit lak minum vitagen...tak kisah la..me mmg suka..kadang tu buat stock letak lam peti ais...

Erm..rasa nak mkn ais kem la jap2 lagi..ade beli ais krim beberapa hari lepas...tp tak mkn pon lagi simpan jek lam peti ais ofis nih...sib baik takde org rembat...huhu...

tadi me jenguk2 sales blog lam internet nih...tgk baju budak2...cecantik la...akan ku beli satu hari nanti...yer, satu hari nanti....hehe...then tgk ade satu blog ni jual baju t-shirt polo utk mom+dad+kid...siap ade measurementnye lagi...then pinjam my fren punye ukuran tape tu...me ukur2 la bhgn bahu n dada me...huhu so far ok la...then amik kesempatan ukur bhgn yg lain lak...me ukur pinggang lak..mak oii...huhuhu...sudah jauh dr sasaran...haha..ke laut sudah pinggang me...then ukur plak punggung me...lagi la jgn kata...hahahaha...takmo kata la kat sini...malusss *blushing*

haissshh!! bile la badan nak jadik mcm dolu2 balik? *wondering* ala mcm mana nak kembali kepada bentuk asal lau asik mkn jek kejenye...skit2 lapo..cube la diet sket...tgk aju tu...leh cekeding balik pas besalin...asal me tak leh? tak pe jaja...kuat kan semangat utk diet..pas bulan ramadhan nanti sambung puasa terus...buat puasa 6 dan ganti skali...baru la bole kurus...chaiyok2!

hahaha...berangan jek me nih..takpe la..redha jek la...dah nasib...

hungry

huh! me lapar sangat hari ni....tapi tadi dah mkn roti cream + teh o panas...isk isk...kuat mkn tul..perut pon makin besar jek ni...haha...me nak eksesais la...tp malas hehe...ok la me akan berpuasa la...tp masa bulan ramadhan nanti la...lau nak puasa skang pon bole juga...dah masuk syaaban pon skang ni...ermm...bile ek nak stat??* thinking*

Wednesday, July 22, 2009

hari yg penuh keterujaan..

pagi tagi jammed la plak kat klang...isk isk...elok2 kuar awal hari ni sampai lmbt jgk...menyampah tul..bukan ade eksiden pon...cume kete bertambah byk plak rasanye...maybe sbb hujan kot...tiap kali hujan mesti jammed...mmg sudah jadi kemestian ke ek?? konpius me..

Hari ni husband dah gi amik CF kat pemaju perumahan tu...yeay! bole la lau nak tambah or buat ape2 yg ptt...ala plan tambah2 umah ni bukan dlm masa terdekat ni...tak de budget utk itu...tunggu la beberapa thn lagi...insyaallah...dlm minggu ni jua dah suruh org buat grill tu buat grill kat umah me....tp amik masa la jgk...coz org tu buat sorg...so lmbt la.tak tau bile siap...huhu...after that nak gi shopping lampu ngan kipas...kalau ade sape2 yg tau kat mana lampu ngan kipas yg berbaloi harganye sila la bgtau me ok...lau bole nk yg murah tp kualiti best...hehe...demand la plak...ade ke mcm tu? hihi..ha lagi satu nak carik kain langsir yg berbaloi harganye dan bermutu dan cantek...ade tak sape2 tau? hehe...pastu me nak tempah langsir tu...ade sape tau tak tailor yg amik upah yg rendah? hawhawhaw...semua nak murah...biasala..kang budget lari plak...then dah lumrah manusia...lau dpt yg lagi murah pastu bermutu mesti la nak kan...ke ade yg sebaliknye? ape2 jek la...asalkan bahagia...

nota kaki : tgh excited giler..

Tuesday, July 21, 2009

pak polisi traffik punye pasal..

meh sini nak cerita sket..pagi tadi...me terbangun lambat plak...gara2 menyusukan anak kul 4 lbh nak masuk kul 5 la...then after that me tertido balik....tu yg terbabas tu...set jam kul 6 pon tak terjaga..pesan ngan husband suh kol pon tak dgr jua...huhuhu...me terjaga kul 7.15am...lmbt kan? hehe...me bgn terus gi mandi cpt2 takut my lil munchkin terjaga...lau dia dah terjaga ssh la me nak mandi...ye la..nanti dia nanges tgk mmy dia takde..huhu...after siap2 pastu anto anak umah mama me pon vromm...vroomm...gi keje...

di perjalanan plak..macam biasa la me bawak kete..cume laju sket jek dr biasa...laju pon tak bape nak laju coz byk kete lak harini...sampai kat tgh bandar klang..kat area pembinaan tu...kat situ biasanye sesak sket...byk la polis traffik kat situ...then me pon jln mcm biasa la kat situ...pastu me pon nak masuk la lane kanan tu..sbb lane kiri ni leceh sket..tiba2 terdgr lak suara yg kuat jgk la...dia kata " ha ni 1 lagi...nak masuk kanan jgk..bangang betul! harap muka jek lawa..."( yg ayat harap muka jek lawa ni...me tak bape pasti la...agaknye dia ckp gitu la kot...hahaha...tp rasanye ye la dia ckp gitu..haha..tak pon me ckp sendirik...) uik! me pon terkesima sekejap...me masa tu bukak tingkap kete..so dgr dengan jelas la...sbb org tu ade sebelah kete me jek....nak tau org tu sape? pak polisi tu la...me tgk takde la org lain nak masuk lane kanan tu...me jek masuk masa tu...cisss!!! dia mengata me la tu...huh! sungguh kurang sopan tul polis traffik kite zaman sekarng ni..mulut takde insurans...hangin jek 1 badan..lantak la me nak masuk lane mana...ade me langgar org ke? tak berhemah lgsg la dia...isk geram tul la...rasa mcm nak langgar jek dia...pastu lak ape kene mengena muka me ngan masuk lane kanan? sukati me la....tau la dia stress keje dok hari2 jg traffik...tp dah mmg keje ko kan...buat la betul2 buat dgn ikhlas..ni tak maki2 org lak...lau org maki kau balik ko suka ke? mentang2 la ko polis...leh suka2 maki org ke? huh! tak adil sungguh...sudah la...mls layan kau.

huhuhu...itu la ceritanye....polis ni mcm2 perangai ade...ade yg gatal...ade yg garang...ade yg mulut jht...isk! menyampah la...

Friday, July 17, 2009

jln2 di malam hari..

Semalam kami se family pas maghrib kuar jejalan...nak tau kitorang ke mana? jeng jeng jeng....kami pegi membeli belah di pasaraya 99 speedmart jek...hawhawhaw...ye ye jek...mcm gi jln2 tmpt best jek kan...haha..

Kami beli barang2 ni jek kat speedmart tu...sebab tgk2 susu dan nestum my lil'munchkin dah nak abis...pastu alang2 tu beli la diapers skali...ye, me mmg beli huggies ultra sbb anak me senang dpt ruam lau pakai yg mcm plastic2 gitu...huggies ultra ni mcm kain, lembut giler dan tak penah la bocor setakat ni...ok sgt2 la...lagi satu tebal...leh tampung byk air...hawhawhaw..

Pastu balik dari speedmart, husband kata laparla plak...me pon tanye dia..."abg nak try cheezy chikaroni kat kfc tu tak?" husband me pon kata " Eh! awak ni, macam tau2 jek citarasa abg..hehe.." so ape lagi...we all pon ke kfc la...so beli la cheezy chikaroni ni...my fren (K-ria) dia kata best cheezy chikaroni ni...suitable ngan tekak dia...me pon nak try jua la...suitable tak ngan tekak me...

Ni isi dalamnye...erm...look sooo yummy! then me pon try la mkn this cheezy chikaroni ni...oh ye, fyi me mmg tak suka makaroni cheese ni...sbb muak rasanye...n ape2 jenis masakan makaroni ni mmg me tak suka...tak sedap! then me rasa cheesy chikaroni kfc ni...mmg me tak dpt abis kan...huhuhu....pening pale me mkn...mmg tak suitable ngan tekak me la....huhu...kesimpulannye tak best la pada me...hehe...oh yek k-ria, bulat2 tu bukan fishball ok..tu chicken ball...bebola ayam...me rasa ayam jek...hihihi...last2 me suh husband me abiskan...

Oh yek, lupe lak nak bgtau kepada ibu2 yg menggunakan diapers brand huggies silalah kumpulkan point dan poly bag tu skali...sbb akan berguna di masa akan dtg...me cakap ni..sbb aritu me ade gi giant..org kat bhgn diapers tu ada bg jaja borang utk penebusan point tu...kalau kite ade 100 point leh tuka ngan huggies play train..lau ade 75 point leh tuka ngan huggies play mat...erm...jaja baru ade 30 points...tah bile la leh redeem ni...huhu...




ni la borang itu...korang leh dapatkan di pasaraya terpilih ok....

nota kaki : nak mkn roti la..oh yek lupe nak kabor..kan selama ni lau me beli cheesy wedges me slalu mintak extra cheese dpt free jek...tp smlm me tgk kat kaunter tu ade tulis note for cheesy wedges, extra cheese add RM1.00...huhu..gilo apo?! lau tak mintak extra dorg letak sket sgt...lau mintak kene byr lak...jht tul kfc nih...kedekut!

Monday, July 13, 2009

sepetang bersama uncle K.E


Eh! eh! tgk tu...sape yg pegang rayyan tu? huhuhu...uncle k.e rupanye...hehe...semalam hari ahad gi umah mak mertua k.e kat batu belah tu...gi sana jalan2 bawak rayyan...hehe...lagi pon si k.e tu yg iye2 suh bwk rayyan dtg....takpe k.e...tak lama lagi ade la tu...sabar ek...sabarrrr...haha..

nota kaki : hai aju,kak ah n ina...jadi ke 01 aug 2009 ?