pembaca setia

Monday, November 30, 2009

cerita semalam..

me,rayyan,qistina n my kazen

horey! berjaya jgk letak nuffnag ads tu kat sidebar...last week punye la byk kali try test buat tp asik tak jadik jek...ketensionan melanda diri..pastu pagi tadi i buat announcement kat balairaya...hehe..sib baik ade feedback dari kakak yaya kite yg cute miut tu...dia suh copy paste jek html kat add gadjet tu...punye la simple...cemana la tak terpk nak buat gitu...hehe...i baru lagik lam blogging2 nih ok...tak mcm kakak yaya kite dah jadik otai...tul tak kakak yaya?hikhikhik..macih ek!

ok la nak cite sket ni...semalam i gi umah i yg kat rantau panjang tu...saja gi basuh toilet jek...tapi yg datangnye ramai...pastu siap bwk mknn semua la...berkelah kat lam rumah ku itu...hihihi...dah ar takde pape barang pon lagi...saja jek nak basuh2 ape2 yg ptt dulu...mula2 i ajak kazen2 i jek..last2 ngan mama,ayah,adik beradik i ngan keluarga ayahsu i pon datang...huhu..meriah tul la smlm...we all basuh toilet ngan garage jek...pasal lantai tu dah polish tak pyh basuh lagi...tinggal mop jek..sampai ke petang jgk la we all berkampung kat situ...siap minum ptg lagi...hihi...i siap bwk buai utk rayyan tido..buai pon i tinggal kan jek kat situ...mls dah nak bwk balik pasal mmg akan pindah pon coming soon...pasni tinggal nak lap2 cermin ngan pintu jek...pastu angkat barang...FYI, i tak packing pon lagi...hehe...agak2 sempat tak nak packing2 semua brg dlm minggu ni?huhu...ntah la...

aha! nak bgtau u ols ni...hari rabu ni nanti rayyan zikri genap 1 tahun...hoyeh!hoyeh! suka bangat...tapi dia malas nak bejalan la...ikut mood dia jek bile nak bejalan...sbnrnye dah bole tp kalau org suruh nanti dia tak nak buat...nanti dia lembek2 kan kaki dia...mengada2...geram gak sposen..haish!

ermm...ok la tu jek nak cite..lau ade masa lagi nanti i update lagi...hehe...da..

Thursday, November 26, 2009

deco..deco..deco..

Done!! hehehe...baru pas deco2 blog ni...cam deco2 rumah lak...susun sana...susun sini...buang sana..buang sini..tambah sana...tambah sini...last2 jadik macam ni blog i..amacam ok tak?

so far i tak suka lau blog ni terlampau crowded sgt...i suka blog yg simple dan sedap mata memandang.....kalau crowded sgt nampak macam ape jek...cam buruk pon ye jgk...hehe...tp so far lain org lain caranye kan...

dulu jaja ade letak ikan kat blog...tapi dah buang pasal cam tkde fungsi pon...menyemaks jek..so ape lagi remove la..pastu byk jgk jaja remove n tambah...bloglist pon ade yg jaja tambah n delete...pastu kaler pon dah tuka..dulu putih...skang jadik itam lak..saja tuka mood..manalah tau kan pas tuka kaler makin byk follower ku...hahaha...(perasan tul)

pastu kali ni i letak pic family lak....hehe..pada sape tak kenal husband i tu leh la tgk kat family pic tu...itu la dia...dah ar i jarang letak pic husband,ni letak kat blog ni mmg esklusif la hahaha... bukan saja nak sorok muka husband ku itu cume mmg tak byk pic dia, dia tak suka bergambar..

ok la, pasni nak pi terjah blog org lak...nak masuk contest lagi..hehehe...gile contest tul! bukan menang pon...takpe la janji i happy lantak la ape org kata...ada aku kesah? (paling tak suka ayat ni..huh!)

oh yek sebelum tu nak ucapkan SALAM AILDILADHA kepada semua umat islam..kepada yg balik kampung please drive safe ok..dont drink n drive...no no no no...(sambil gerak kan jari telunjuk ke kanan ke kiri)

Kesengalan melanda diri...pas deco2 blog leh lak nuffnag tu terdelete lak..menci tul la..isk!

nota kaki: pasni tak tau bile akan deco blog lagi...hehe...tetiba jek arini rajin.. :p

Tuesday, November 24, 2009

zikri masuk ward last week

budak sakit tgh tido lena



budak sakit yg happy dok atas katil spital

hi everyone...harini baru la i berkesempatan nak update blog...huhuhu..macam2 story nak cerita...tapi bile malas tu dah bersarang dalam badan ni...cerita tu jadik pekasam jek la...hehe...

ok la..harini nak cerita pasal muhammad rayyan zikri..lagi2 pasal anak...nak buat mcm mana sejak jadik mommy ni asik cerita pasal anak jek la..huahuahua..(break jap la...nak gi toilet)

ok sambung balik...si rayyan zikri tu...last week dia batuk2 teruk betul..me tgk pon kesian tgk dia...mula2 me budget dia batuk2 biasa jek...takde la teruk mana...tapi, masa hari rabu lepas mama called i kat opis..dia suh balik pasal zikri batuk teruk sgt...sampai berbunyi2 nafasnye...i pon balik la...amik half day lagi. sampai umah tgk mmg dia batuk teruk la...mula2 gi klinik biasa dulu...doc cadangkan amik gas...tapi pas amik gas doc check dada dia still ada bunyik2 lagi...doc pon cam risau dia suh refer kat HTAR..doc buat surat then i pon bawak la zikri ke spital..huhuhu...kat spital pon amik gas jgk...still tak ok lagi...kene wat x-ray...then kene admitted to ward.huhuhu....sedih..kali ke-2 anak i ni masuk ward..1stly masa pas baru bersalin tu..

lepas mendaftar masuk ward tu, zikri kene amik darah...tapi doc suh i ddk luar bilik tu...dia ttp pintu lagi...i tanye apesal mak tak leh tgk? doc kata takut mak pengsan....huhu...iye jgk ckp doc tu..maybe mak tak pengsan...tapi mungkin mak akan menangis sedu sedan tgk anak dia kene amik darah...huhuhu...pas amik darah zikri pon ok jek...dah benti nanges...ermm..kuat jgk anak mommy nih...pastu i ngan zikri ddk la kat ward sampai hari jumaat petang...terpaksala amik cuti...dah ar cuti dah abis...apekan daya...anak sakit......redha jek la..

doc sah kan zikri punye paru2 dijangkiti virus...so sepanjang ddk kat spital...zikri kene amik gas 4 hourly...kesian dia..mula2 mmg ssh nak bg dia gas tu...meronta2 dia...i sebagai mak kene kuat..kuat utk pegang dia la...hahaha...kuat tul tenaga hero ku itu..lama2 dia pon cam alah tegal biasa...bile bagi gas dia releks jek sambil tgk bdk india sebelah katil tu meronta2 amik gas...hahahhaa....siot la zikri nih..

malam pertama kat spital ssh tul zikri ni nak tido...menanges jek keje dia...pas nanges nak susu...pastu nanges lagi...tido tak jgk...ekceli dia dah penat...tapi sbb dia batuk nafas berbunyik2..then tak selesa kot...pasal tu asik nanges jek...dia nak buai sbnrnye...mana nak ade buai kat spital..nak bwk nurse tak bagi plak..prosuder katanye...huhu..sian anak mommy..and sian kat mommy jgk kene dukung zikri kesana kemari pasal nak tidokan zikri...finally dia tido jgk setelah letih menanges...isk anak mommy nih..

hari kedua kat spital zikri jadik budak yg aktif...bile dia dah lena tido...dia bgn terus ceria jek...melompat2 dia lam katil cam penjara tu...hahaha..eksaited kot dok lam katil tu agaknye...melompat berguling dia lam tu...hahaa...doc2 pelatih yg dtg byk singgah kat katil we all...nak main2 ngan zikri...hahaha...zikri ni peramah sgt...doc2 yg lalu lalang semua dia sapa...hahaha...dia sapa sbb nak suh dukung dia...doc lelaki yg pakai spek paling dia minat/suka..tak tau apesal..maybe dia ingat mcm uncle man dia kot..(suami kak lang)hahaha...

hari ketiga tu...doc pakar meronda2...pastu terus2 jek dtg kat katil we all..dia tanye..."u adik dr.fatimah ke?" "ye, saya.." "ooohh...so ini anak saudara dr.fatimah la ye.." sambil usik2 tgn zikri yg sedang tido lena...hehehe...rupanye doc pakar tu kawan kak long rupanye...kak long call dia suh bg we all balik...muahahaha...thanks kak long!

nota kaki : balik dari spital tetiba jek zikri ade mood nak bejalan(happy sgt kot dpt balik umah)..ade la 2 3 4 5 6 tapak lagi dia jalan...kalau tidak,mengada2 asik nak berdukung jek...isk isk..

Monday, November 16, 2009

jumaat lepas - pisau cukur review

me & nurul

ha...hari jumaat lepas kan me kata me nak gi tgk movie kan...hehhee...mmg me pegi pon....me gi tgk kat pyramid...sama kawan opis me...we all sampai sana lam kul 1.30 tgh hari...coz jammed la kat SS15...kan org sibuk nak gi smyg jumaat kan...we all gi tgk movie lak...hehehe...sampai terus jek gi beli ticket...perghhh!! sampai2 jek tgk ramai tul la org kat TGV tu...beratur punye la panjang haishh!!

pastu masa turn we all beli ticket kan...kitorang kata la nak ticket pisau cukur kul 2pm punye...org kat counter tu ckp...hanye kitorang jek beli ticket pisau cukur kat counter dia la...hihihi...org lain sume beli 2012....ikut suka kami la nak tgk cite pe...isk isk..sibuk jek!

masuk panggung pon tgk tak ramai org....pastu pompuan jek plak tu...muahahhaa...lelaki tak minat kot tgk pisau cukur...ha...tapi ade jgk sorg lelaki yg tgk...mungkin terpaksa tgk pasal awek nak tgk kot...hahaha...ape2 jek la...

bercakap pasal movie pisau cukur tu kan....ape yg bole me katakan...oh my dior!! memang best! hahahahha....suka jln ceritanye...suka fazura berlakon...maya n fazura lam cite tu soooo gediks...hahahaha....kelakar pon ye jgk...mmg puas hati la..so pada sape2 yg tak tgk lagi leh la tgk k...oh yek! yg berlakon jadik faqir tu kan sgt cute...hehehe..

thats all

nota kaki : 2012 mungkin tgk harini kot.....wif my husband..tu pon kalau jadi..

Friday, November 13, 2009

update jap sblm balik..hehe

today half day yeay!! hahaha....gembiranye mcm tak penah half day lak...ape la jaja ni...ape2 jek la...janji me nak gi tgk movie...

arghh...me dah lapar...giler punye lapar ni...tadi bekpes air milo jek...huhuhu...nanti nak mkn pe ek?

ha...pagi tadi ku merasa kan cam nak langgar jek kete kancil tu....hahaha...pasal byr tol guna duit beso...kan dah jadik lmbt...eeee...geram la...tak suka tau...lau takde duit singgit..pakai jek la duit syiling...kan senang...pekerja tol tu pon sama...lmbt tul pulang baki...eee...geram...kadang tu bengang gak ngan pekerja tok ni...kdg tu kite terbenti jauh sket dr dia kan....so huluran duit tu tak sampai sgt ar kat tgn dia...bukan dia nk pnjang kan tgn tu sket....kite la yg kene tersenget2 bg kat dia...eeee....geram la...pemalas tul..

okla...nak chow dah....tata...

Thursday, November 12, 2009

tak sabar..

merenung ape tu cik abang oii?


huh...boring la harini...tak tau nak buat pe...kerja2 ku yg belambak tu dah settle...so skang tgh tunggu month end closing jek...pastu me akan bz balik la...huhu...

ekceli me tak sabar tunggu hari esok ni...me nak amik half day esok....tujuan utama nak gi tgk movie "pisau cukur" ngan member opis ni..hihihi...tempat terdekat adalah pyramid...adik me kata kelakar cite tu....so me pon nak gi tgk la...pasal me suka cite kelakar tambahan pula ade fazura lak lam cite tu....hehehe...me ni suka tgk the way fazura ni berlakon...mcm real jek..selamba jek...suka la..hehehe...

one more thing, me tak sabar nak tunggu weekend...hehehe...weekend ni me balik kg husband kat melaka...ekceli takde la eksaited mana pon...(jahatnye..hehe..) ala...me balik, pasal nak tgk tam spider punye majlis kahwin kat umah mak dia kat melaka tu jek la...hahahha...itu jek.tapi ingat kan balik hari jek...rupanye kene bermalam jgk...haisshh!!

nota kaki : tak berapa gemar sbnrnye tido umah org...lagi2 kalau ramai2...

aksi menarik dari jitiyi

Add Image

video

nota kaki : tak sangka anak mommy ni dah pandai bergaduh...isk isk..

my fren ckp tak elok ckp yg tak baik kat anak...seperti nakal ke..jahat ke...or ape2 la yg tak elok..ditakuti anak itu akan jadi seperti yg di ckp kan...almaklumla ape yg ibu ckp tu umpama doa kan...so beware what u talking for ur children ok? so thats y jaja tuka title tu...dari budak nakal kepada seperti di atas...:p

Tuesday, November 3, 2009

rayyan growing up to 11 month



Teruja! teruja! teruja! haa....itu la perkataan yg terlintas difikiranku...nak tau pasal pe jaja rasa teruja sgt tak? hehehe...jaja teruja pasal rayyan zikri dah bole berjalan 2 3 4 5 6 tapak...yes!! finally berjalan juga anakku...haha...

sungguh tak sangka la, semalam dia berdiri lama...then dia nak ikut papa dia...so dia pon berjalan sambil tangan didepa kan nak pegi ke arah papa dia...haha...sgt cute! tak sempat lak nak rakam aksi dia...ermm...pantas juga rayyan zikri berjalan..baru 11 bulan..wah! betul2 ikut mommy la dia ni...kalau nak tau, mommy rayyan zikri ni padai bejalan pon tak sampai 1 thn tau! hehehe...almaklumla dolu2 mommy dia ni cikeding sgt..hehe..

sekarang ni, zikri pon dah pandai main2 ngan sedara mara dia...tak takut langsung..pantang nampak budak2 exspecially budak laki...dia pon nak join main gak....tak padan ngan kecit la dia ni..isk isk..main lasak lak tu...tapi takpe...itu membuktikan kepada makcik2 dia yg dia bukan abg adik ok....aaauuuwww!! hhahaha...

tapi dia sgt la manja.....mana tak manja...pegi mana2 ade jek org kelek dia kesana kemari...pastu ade jek la org layan dia...lau jatuh sket mula la nanges mulut4 segi...ahahhaa...kelako..pastu nanges mengada2...isk isk..ngada betul la..kadang tu malas nak layan...hehe..

dah pandai naik yg cam beskal tu...ape tah nama dia...yg tolak guna kaki tu...haa....dah laju tau dia naik bendalah tu...tapi tak pandai handle steering lagi...so straight jek la...hahhaa...ape la...

oh yek! sebab dia asik jatuh katil jek...so jaja ade ajar dia cara2 turun katil...hahaa...so skang ni dia dah pandai turun katil sendiri...hahaha...sampai tepi katil dia julurkan kaki dulu...hihihi...clever boy!!

dia suka main kat luar....lau kita masuk dlm umah...mula la menjerit2 melalak jek sambil tangan tunjuk kat pintu...nak keluar la tu...isk isk...

dah ade 4 batang gigi...pastu dia dah pandai menggigit...then kalau me mandi kan dia...dia marah2 dia gigit tangan me....huhuhu....sakit wooo...bengkak tangan me...huhu...bile mommy dia buat2 nanges dia pandai lak pujuk...dia kiss pipi mommy...hahaha...ape la zikri ni...

so far itu jek la perkembangan terkini muhammad rayyan zikri yg sempat di coretkan kat sini...

nota kaki : hopefully masa beday dia...dia dah jalan...yeay!