pembaca setia

Tuesday, November 24, 2009

zikri masuk ward last week

budak sakit tgh tido lena



budak sakit yg happy dok atas katil spital

hi everyone...harini baru la i berkesempatan nak update blog...huhuhu..macam2 story nak cerita...tapi bile malas tu dah bersarang dalam badan ni...cerita tu jadik pekasam jek la...hehe...

ok la..harini nak cerita pasal muhammad rayyan zikri..lagi2 pasal anak...nak buat mcm mana sejak jadik mommy ni asik cerita pasal anak jek la..huahuahua..(break jap la...nak gi toilet)

ok sambung balik...si rayyan zikri tu...last week dia batuk2 teruk betul..me tgk pon kesian tgk dia...mula2 me budget dia batuk2 biasa jek...takde la teruk mana...tapi, masa hari rabu lepas mama called i kat opis..dia suh balik pasal zikri batuk teruk sgt...sampai berbunyi2 nafasnye...i pon balik la...amik half day lagi. sampai umah tgk mmg dia batuk teruk la...mula2 gi klinik biasa dulu...doc cadangkan amik gas...tapi pas amik gas doc check dada dia still ada bunyik2 lagi...doc pon cam risau dia suh refer kat HTAR..doc buat surat then i pon bawak la zikri ke spital..huhuhu...kat spital pon amik gas jgk...still tak ok lagi...kene wat x-ray...then kene admitted to ward.huhuhu....sedih..kali ke-2 anak i ni masuk ward..1stly masa pas baru bersalin tu..

lepas mendaftar masuk ward tu, zikri kene amik darah...tapi doc suh i ddk luar bilik tu...dia ttp pintu lagi...i tanye apesal mak tak leh tgk? doc kata takut mak pengsan....huhu...iye jgk ckp doc tu..maybe mak tak pengsan...tapi mungkin mak akan menangis sedu sedan tgk anak dia kene amik darah...huhuhu...pas amik darah zikri pon ok jek...dah benti nanges...ermm..kuat jgk anak mommy nih...pastu i ngan zikri ddk la kat ward sampai hari jumaat petang...terpaksala amik cuti...dah ar cuti dah abis...apekan daya...anak sakit......redha jek la..

doc sah kan zikri punye paru2 dijangkiti virus...so sepanjang ddk kat spital...zikri kene amik gas 4 hourly...kesian dia..mula2 mmg ssh nak bg dia gas tu...meronta2 dia...i sebagai mak kene kuat..kuat utk pegang dia la...hahaha...kuat tul tenaga hero ku itu..lama2 dia pon cam alah tegal biasa...bile bagi gas dia releks jek sambil tgk bdk india sebelah katil tu meronta2 amik gas...hahahhaa....siot la zikri nih..

malam pertama kat spital ssh tul zikri ni nak tido...menanges jek keje dia...pas nanges nak susu...pastu nanges lagi...tido tak jgk...ekceli dia dah penat...tapi sbb dia batuk nafas berbunyik2..then tak selesa kot...pasal tu asik nanges jek...dia nak buai sbnrnye...mana nak ade buai kat spital..nak bwk nurse tak bagi plak..prosuder katanye...huhu..sian anak mommy..and sian kat mommy jgk kene dukung zikri kesana kemari pasal nak tidokan zikri...finally dia tido jgk setelah letih menanges...isk anak mommy nih..

hari kedua kat spital zikri jadik budak yg aktif...bile dia dah lena tido...dia bgn terus ceria jek...melompat2 dia lam katil cam penjara tu...hahaha..eksaited kot dok lam katil tu agaknye...melompat berguling dia lam tu...hahaa...doc2 pelatih yg dtg byk singgah kat katil we all...nak main2 ngan zikri...hahaha...zikri ni peramah sgt...doc2 yg lalu lalang semua dia sapa...hahaha...dia sapa sbb nak suh dukung dia...doc lelaki yg pakai spek paling dia minat/suka..tak tau apesal..maybe dia ingat mcm uncle man dia kot..(suami kak lang)hahaha...

hari ketiga tu...doc pakar meronda2...pastu terus2 jek dtg kat katil we all..dia tanye..."u adik dr.fatimah ke?" "ye, saya.." "ooohh...so ini anak saudara dr.fatimah la ye.." sambil usik2 tgn zikri yg sedang tido lena...hehehe...rupanye doc pakar tu kawan kak long rupanye...kak long call dia suh bg we all balik...muahahaha...thanks kak long!

nota kaki : balik dari spital tetiba jek zikri ade mood nak bejalan(happy sgt kot dpt balik umah)..ade la 2 3 4 5 6 tapak lagi dia jalan...kalau tidak,mengada2 asik nak berdukung jek...isk isk..

4 comments:

Nurhayati said...

alahai siannye rayyan.. get well soon dear!

Mrs Taj said...

apsal tetiba panggil zikri? terkejut kak ah igtkn j dah beranak anak ke2..huhuhuh

semoga cepat sembuh ye rayyan..

eh rayyan jgk sodap dipanggil.

Zu said...

lama jugak 3 hari kat hosp kesian rayyan n mommy dia....

ZilaKE said...

sayang rayyan!