pembaca setia

Tuesday, November 3, 2009

rayyan growing up to 11 month



Teruja! teruja! teruja! haa....itu la perkataan yg terlintas difikiranku...nak tau pasal pe jaja rasa teruja sgt tak? hehehe...jaja teruja pasal rayyan zikri dah bole berjalan 2 3 4 5 6 tapak...yes!! finally berjalan juga anakku...haha...

sungguh tak sangka la, semalam dia berdiri lama...then dia nak ikut papa dia...so dia pon berjalan sambil tangan didepa kan nak pegi ke arah papa dia...haha...sgt cute! tak sempat lak nak rakam aksi dia...ermm...pantas juga rayyan zikri berjalan..baru 11 bulan..wah! betul2 ikut mommy la dia ni...kalau nak tau, mommy rayyan zikri ni padai bejalan pon tak sampai 1 thn tau! hehehe...almaklumla dolu2 mommy dia ni cikeding sgt..hehe..

sekarang ni, zikri pon dah pandai main2 ngan sedara mara dia...tak takut langsung..pantang nampak budak2 exspecially budak laki...dia pon nak join main gak....tak padan ngan kecit la dia ni..isk isk..main lasak lak tu...tapi takpe...itu membuktikan kepada makcik2 dia yg dia bukan abg adik ok....aaauuuwww!! hhahaha...

tapi dia sgt la manja.....mana tak manja...pegi mana2 ade jek org kelek dia kesana kemari...pastu ade jek la org layan dia...lau jatuh sket mula la nanges mulut4 segi...ahahhaa...kelako..pastu nanges mengada2...isk isk..ngada betul la..kadang tu malas nak layan...hehe..

dah pandai naik yg cam beskal tu...ape tah nama dia...yg tolak guna kaki tu...haa....dah laju tau dia naik bendalah tu...tapi tak pandai handle steering lagi...so straight jek la...hahhaa...ape la...

oh yek! sebab dia asik jatuh katil jek...so jaja ade ajar dia cara2 turun katil...hahaa...so skang ni dia dah pandai turun katil sendiri...hahaha...sampai tepi katil dia julurkan kaki dulu...hihihi...clever boy!!

dia suka main kat luar....lau kita masuk dlm umah...mula la menjerit2 melalak jek sambil tangan tunjuk kat pintu...nak keluar la tu...isk isk...

dah ade 4 batang gigi...pastu dia dah pandai menggigit...then kalau me mandi kan dia...dia marah2 dia gigit tangan me....huhuhu....sakit wooo...bengkak tangan me...huhu...bile mommy dia buat2 nanges dia pandai lak pujuk...dia kiss pipi mommy...hahaha...ape la zikri ni...

so far itu jek la perkembangan terkini muhammad rayyan zikri yg sempat di coretkan kat sini...

nota kaki : hopefully masa beday dia...dia dah jalan...yeay!

7 comments:

yaya|azura said...

syabas rayyan zikri! lepas ni leh ngorat anak dara orang plak ye. :D

Mrs Jaja said...

hahaha...aritu uncle dia nak ajar dia mengorat...pastu dia suka lak...cisss!!

Nurhayati said...

bravo rayyan.. pandaijalan dah.. insyaAllah bday nanti dah bole jalan... clap clap clap

Mrs Taj said...

rayyan, sape kat sebelah rayyan yg pakai kain batik tu? tlg tarik sikit kain tu leh? huhuhuhu

Mrs Jaja said...

yatie > harap2 dah bole jalan la masa beday dia...

kak ah > hahaha...rayyan baik...tak kan tarik kain org punye...

Zu said...

bestnya jd mama:D

yatisalem said...

hi,rebate 24rm dan 1pcs handmade jewelry if u register under me and by one item USANA product.
http://www.usana.riqzmiecreation.com/ http://www.riqzmiecreation.com/ add me at yur ym;usana_yatisalem