pembaca setia

Thursday, January 1, 2009

1 of the sweetest moment in my life...

Salam, lama giler kan aku tak update blog nih..dari masa pregnant sampai la dah besalin..hehe tahap kemalasan yg melanda diri sgt tinggi masa tu + ade masalah lain..tp hari ni berjaya jua mengupdatekan blog..hehe..

Finally, berjaya juga aku melahirkan anak..byk perkara berlaku masa nk melahirkan anak tu..tp tak yah ckp ar..coz panjang lebar..di pendek kan cerita aku besalin pon kene paksa...kene masuk air ubat jgk..gara2 blood pressure.cet! tak sangka lak aku leh dpt drh tinggi..tekujat jgk..mcm tak caya jek..pastu lak tetiba jek aku di beranak kan..padahal tak sakit lagi tu..doc kata dah ckp bulan + drh tinggi so dia beranak kan jua...redha jek la..sakit jua masa proses besalin tuh...dah ar tak amik epidural coz takut dgr side effect dia masa doc pakar tu terangkan.amik ubat thn sakit biasa jek yg cucuk kat punggung tu jek..masuk labor room kul 7 pg kuar kul 12 tgh hari...baby lahir kul 11 pg.lama kan dok dlm tu..tekanan jek.

Nama babyku Muhammad Rayyan Zikri. ni mama la yg pilih nama ni coz aku pon mmg tak pk lagi nak letak nama ape.so setuju jek la ngan nama ni.tak sangka aku dpt baby boy.cucu sulung lelaki dlm family ku..eksaited sgt.haha..kelako..berjaya jua mama dpt cucu lelaki.so far baby sihat2 jek walaupon masa lahir doc sah kan dia ade G6PD..tapi dia sihat dan tak de masalah ngan jaundis..sib baik sihat walaupon dia kuwus jek...berat dia masa lahir 2.7 kg jek..tp skang dah naik jadi 3 kg..alhamdulillah ade penigkatan.coz bimbang juga dah ar dia ni asik berak2 jek..takut berat tak naik jek..

Ermm..nak cerita ape lagi ek? stop sini dulu la..coz nak pi tido la..sementara baby masih tido ni..baby ku ini suka berjaga malam...so mlm aku mmg tak dpt tido dgn lena..siang hari la bole tido lena sket..tu pon sekejap jek. k la..stop sini dulu...da..

nota kaki : sorry tak dpt letak pic baby yg terkini lagi coz ade teknikal prob..

9 comments:

Dory said...

nak tgk gamba baby!!

Pink Marie said...

takpe tgk yg kicit2 kat sebelah tu pon ok dah.

nnt bwk baby pegi gathering muahahahaaa nk dukunggg!

Khambeng Madu said...

jaja...nnti letak gambar zikri banyak2...aku nk tgok gak wei...

Am said...

Tahniah dari Am ya jaja, cantik nama tu

Tok Ketua said...

jaja baik ko sorokkan baby ko kalo k.e dtg.. dia ada rekod jenayah jual budak...

KitKet said...

congratulations jaja! yeayy.. nak main baby

Mrs Jaja said...

hahaha..thanks semua..

din said...

congrat jaja...sy udin...igt x?blogger yg aktif satu tika dulu hehe...skrg ni xaktif berblog dh sbb xreti dh main blog huhu

ina said...

hai jaja..tau blog kau ni dlm blog zila..heheeee...dh besalin ek..g6pd deficient jugak..sama rafif la..
ada masa free do drop my blog ;)
nnt update la pekembangan baby..
ari tu aku g melawat ank aju..hehehee...nembam..takde masa lagi nk g tgk rayyan..
ada masa boleh jumpa..