pembaca setia

Wednesday, May 5, 2010

bile tarikh mother's day ek?

lama la pulak rasanya saya tak update kat sini...mana taknya saya sekarang sibuk meng'update' akaun facebook saya yang dah bersawang mawang tu sampai terlupa pada blog saya yang comel nih...hehe..


ok, tadi saya jalan2 ke blog kak ah..dia cerita pasal hari ibu atau dalam bahasa inggerisnya mother's day..lepas tu baru saya terfikir sejenak...bile kah hari ibu ek? bila tarikh spesifiknye? hehehe...apelah jaja ni dah jadi ibu pon boleh lupe hari2 penting macam tu...hari khas untuk ibu pulak tu...*geleng kepala* kawan2 tolong bagitahu saya ek...saya malas mencari...:p


semalam tiba2 aja salah seorang director dalam company saya kerja ni boleh sound saya " lepas ni jangan pakai tudung " terkejut beruk saya dengar...saya malas nak layan org camtu...saya pon buat tak tau aja...anggap macam tak dengar je dia cakap..ape lah..first time tau selama 5 tahun saya bekerja bos suruh saya jangan pakai tudung...statement dia sedikit kurang ajar pasal dia menyentuh sensitiviti kita sebagai umat islam...haishh!!..saya dah kawen ok...jangan menggatal..nanti zikri pok kang kalau orang menggatal ngan mommy dia...hahaha...jangan main2 anak saya garang tau....


ok lah..itu saja buat masa ni...catch u later..bye

5 comments:

Anonymous said...

Mother's day falls on the 2nd Sunday in May. So tahun nie it's the 9th of May. HAPPY MOTHERS DAY!

yaya|azura said...

hari ibu dlm bahasa tamil camne? hahaha...

hari ibu this weekend la jaja... 2nd sunday of may. :)

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Tarikh dia tiap2 hari Jaja. Kena sygi ibu setiap masa :-)

MummyAju said...

setau i kan la kak,mother's day sabtu 2nd week dlm bln ni..so tak de specific date la..setau i la kan,agaknya..ehehee

Mrs Jaja said...

anony > thanks..

kakak yaya > dalam bahasa tamil kene tanye en.zool..dia pakar...

nabil > hehehe...wajib tu...

aju > ok ok...dah tau dah..hehe...thanks to u all..