pembaca setia

Friday, July 17, 2009

jln2 di malam hari..

Semalam kami se family pas maghrib kuar jejalan...nak tau kitorang ke mana? jeng jeng jeng....kami pegi membeli belah di pasaraya 99 speedmart jek...hawhawhaw...ye ye jek...mcm gi jln2 tmpt best jek kan...haha..

Kami beli barang2 ni jek kat speedmart tu...sebab tgk2 susu dan nestum my lil'munchkin dah nak abis...pastu alang2 tu beli la diapers skali...ye, me mmg beli huggies ultra sbb anak me senang dpt ruam lau pakai yg mcm plastic2 gitu...huggies ultra ni mcm kain, lembut giler dan tak penah la bocor setakat ni...ok sgt2 la...lagi satu tebal...leh tampung byk air...hawhawhaw..

Pastu balik dari speedmart, husband kata laparla plak...me pon tanye dia..."abg nak try cheezy chikaroni kat kfc tu tak?" husband me pon kata " Eh! awak ni, macam tau2 jek citarasa abg..hehe.." so ape lagi...we all pon ke kfc la...so beli la cheezy chikaroni ni...my fren (K-ria) dia kata best cheezy chikaroni ni...suitable ngan tekak dia...me pon nak try jua la...suitable tak ngan tekak me...

Ni isi dalamnye...erm...look sooo yummy! then me pon try la mkn this cheezy chikaroni ni...oh ye, fyi me mmg tak suka makaroni cheese ni...sbb muak rasanye...n ape2 jenis masakan makaroni ni mmg me tak suka...tak sedap! then me rasa cheesy chikaroni kfc ni...mmg me tak dpt abis kan...huhuhu....pening pale me mkn...mmg tak suitable ngan tekak me la....huhu...kesimpulannye tak best la pada me...hehe...oh yek k-ria, bulat2 tu bukan fishball ok..tu chicken ball...bebola ayam...me rasa ayam jek...hihihi...last2 me suh husband me abiskan...

Oh yek, lupe lak nak bgtau kepada ibu2 yg menggunakan diapers brand huggies silalah kumpulkan point dan poly bag tu skali...sbb akan berguna di masa akan dtg...me cakap ni..sbb aritu me ade gi giant..org kat bhgn diapers tu ada bg jaja borang utk penebusan point tu...kalau kite ade 100 point leh tuka ngan huggies play train..lau ade 75 point leh tuka ngan huggies play mat...erm...jaja baru ade 30 points...tah bile la leh redeem ni...huhu...




ni la borang itu...korang leh dapatkan di pasaraya terpilih ok....

nota kaki : nak mkn roti la..oh yek lupe nak kabor..kan selama ni lau me beli cheesy wedges me slalu mintak extra cheese dpt free jek...tp smlm me tgk kat kaunter tu ade tulis note for cheesy wedges, extra cheese add RM1.00...huhu..gilo apo?! lau tak mintak extra dorg letak sket sgt...lau mintak kene byr lak...jht tul kfc nih...kedekut!

7 comments:

MummyAju said...

kak..me pon dah rase makaroni tu..me suka tp xcukup dia pnye cheese, kedekut tul!!!

yg huggies point tu me xpenah kumpul pon..buang jek..kene kumpul la lps ni nmpk gayenye..ehehe

NaD said...

tak sedap ke?? baru nak try..

zool irfan said...

rasa lapar pulak

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

ala...tekak ko yg ngengada, itu xleh, ni xleh...mcm2 la ko nih...tp, yg penting cheese dia yg sedaaapppp!! weh, lau nk tambah cheese tu, mmg kne bayo RM1 la..dah lama dah mnde tuh...apela..

Mrs Jaja said...

aju > ye...u kumpul la...leh redeem

nad > eh! ikut tekak me mmg tak sedap...ape kata u try test dulu...jgn follow me..hehe

zool > lapar ke? gi la kfc..

k-ria > haha..aku baru gi kfc aritu baru tau kene add rm1 utk extra cheese...

Liyana said...

Memang cheezy macaroni tu tak sedap. Try sekali hari tu cukup lah...

ina said...

tgk pn nmpak cheesy je..sape2 yg penggemar cheese tu akan suka..sape2 yg tak suka cheese muak le..atas masing2 ni..
eh dpt adiah ye kalau kumpul huggies tu..huggies bes ke..kalau kain kot2 bocor kn..tp ko ckp tak penah bocor ye?? ok gak tu..