pembaca setia

Thursday, March 11, 2010

kerana 1 panggilan telefon saya jadi teruja

hari ni nak update blog lah.sebab sekarang ni saya ter'over' eksaited.haha..over eksaited sampai tak boleh concentrate buat keje.haha..apelah ada juga orang macam ni kan. :p

ok, u ols nak tau tak kenapa saya over eksaited? meh sini duduk dekat sikit *sambil tangan lambai2 panggil korang* pagi tadi saya dapat 1 panggilan telefon. tapi masa tu saya sedang buat kerja.so tak sempat nak jawab panggilan.bila tengok telefon tu dah tinggal miss called.tengok nombor pon macam no rumah/ofis. tangan saya gatal,terus dail balik no tu. rupa2nya betullah tu no ofis. ofis yang saya pernah apply untuk jawatan kosong. huhu...saya pon macam hampa sikit sebab orang yang jawab panggilan tu tak tau siapa yang called saya. lepas matikan talian saya berdoa supaya orang yang call tadi call saya balik. guess what? memang orang tu call balik pon. teruja betul saya menjawab panggilan itu. orang tu panggil saya untuk interview esok. saya dengan senang hatinya pon jawab ok. dah tak fikir panjang dah. sebab saya memang menunggu orang panggil untuk di interview pon. alang2 orang dah panggil saya pon on je la. plus ofis tu memang kat klang. lagi la saya teruja. saya memang berharap dapat kerja di klang. sebab dah penat nak merentas lautan kereta di pagi hari. hahaha...*kepoyoan melanda diri*

huish! saya macam dah letak harapan besar je. macam berharap sangat dapat je kerja tu. orang kata jangan terlalu berharap sangat takut kecewa dikemudian hari. ermm..so saya pon 50-50 je la. kalau tak berharap sangat pon tak bole juga. kang nampak sangat macam tak eksaited atau nampak macam tak berminat dengan kerja tu. apa yang bole saya buat sekarang menyiapkan diri untuk interview esok. prepare la ape2 yang patut kan. buat betul2 interview nanti dan tak dilupakan berdoa kepada tuhan.

wallawei, memang teruja gile la saya ni. baru dapat panggilan untuk interview pon dah jadi begini. belum lagi kalau dapat kerja tu. hahaha.. takpe, sukati saya lah nak buat apa pon. janji saya happy, anak saya happy, suami saya happy. :D

ok lah, sampai sini saja laporan saya pada hari ini. jumpe lagi dilain masa ye!

nota kaki : korang doakan jaja dapat kerja tu ok.

5 comments:

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> best, best, best! sama2 la kite apply kje utk masa depan yg gemilang, hooyeah!!

Nurhayati said...

wah bestnye.. good luck yer..
insyaAllah mesti dapat nye yeyyyy

Zu said...

harap2 dpt la keja tu nanti blh belanja mkn org kg semua:D

Baik2 tau interview esok...

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Biler dah dapat keje tu, akan ku tunggu Jaja di hadapan pintu KFC.

Berusahalah!

Mrs Jaja said...

hahahaha....siot la nabil ni..