pembaca setia

Friday, March 26, 2010

bila jaja dah berkata2

kata2 ni ku tujukan kepada beberapa orang nih :

1) rakan pejabat bahagian MIS :
- hei kamu, so far tak elok la saya tengok kamu berpakaian begitu di hari jumaat yang mulia ini. kamu tu bertudung kenapa pula memakai seluar "steng" (istilah kepada seluar yg dibawahnya pendek di atas buku lali) nampak sedikit banyak buruknya.kalau kaki cantik takpe la juga...:p *tak berapa baik dengan dia sebab dia la yang pernah mengata ku dahulu..sakit hati sesangat..saya dah maafkan dia tapi parut masih ada..*

2) rakan pejabat bahagian akaun :
- hei kamu, suka hati saya lah nak makan banyak ke tak.kenapa kamu sibuk2? jeles ke tak dapat makan banyak macam saya? biar la nanti ukur lilit ku ini jadi besar ke ape ke..tak ganggu hidup mu pon.so jangan masuk campur urusan saya lagi..lagi pon kamu pon bukannya kurus sangat. bila pakai baju ketat, nampak juga spare tyre sana sini..huh! silalah sedar diri sebelum kata orang gemuk! *so far menyampah giler dengan minah ni..perasan lawa je..dia perasan dia paling cantik dalam ofis ni..huh! pastu suka ckp mcm ni "im so talent kan?" bila buat sesuatu kerja dapat pujian..huh! perasan!*

3) rakan pejabat bahagian merchandise :
- wahai kamu, saya rasa saya tak ada masalah apa2 dengan kamu.walaupon ada tapi saya abaikan aja.sebab kesian pula kalau saya mengabaikan kamu sebab nanti tak ada orang nak bawa kamu keluar makan.tapi dalam kebaikan saya ni silalah jangan pijak kepala.jangan lah kamu mengata2 ku di belakang seperti yang kamu pernah lakukan dahulu. sakit hati tau bila tau.*dia ni plak dulu tak pandang pon saya masa kawan kamceng dia ada..tapi bila kawan kamceng dah takda baru sibuk2 cari saya sebab nanti bole pegi makan sama2..huh! what a fake!*

muahahaha...puas hati la dapat luahkan dalam blog ni..nak kata sendiri cam tak ada kekuatan untuk itu. kata dalam blog aja lah..muahahhaha...

10 comments:

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> ramai gak yg xsuka @ anti dgn ko erk..heran aku..kalo aku, mmg crik keje tmpt lain la...
>> ape cite ntvw kat opis waida tu??

DoOrDie said...

aduyai...jaja bikin gwe gelak!
ahahahahaha!

tapi takper...saya juga mengalami nya kadang kala...cuma lagi hebat sebab dorang leh baca entry2 saya kat fesbuk!

miahahaha!

MummyAju said...

abaikan je kak..tak yah pikir...org mcm mereka itu tak mkn saman n tak paham bahasa,wat semak jek..tak paham la org² camtu,dengki sgt nape..ish, i lak geram,ehehee

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Selamber jer cakap kat depan2 diaorg tu Jaja, lagi elok kalau cakap guna pembesar suara, jelas & berkesan...

Berusahalah!

Mrs Jaja said...

k-ria > bukan tak sukala...ko ni..mcm la aku ni org yg membencikan..isk isk..cume bila dah ada slh phm tu..mula la jadi begini..aku takmo tuka keje semata2 perkara remeh mcm tu..takde maknanye..bukan slh aku pon..

dordie > hahaha...pe'el kat tempat keje mcm2 kan..kadang tu siap ada politik lagi...dasyat!

aju > ha'ah i kalau bole nak abaikan jek...tp masalahnya hari2 jumpe la..

nabil > tak dapek la nak ckp pakai speaker...hahaha...nabil la tolong ckp kan..

Anonymous said...

hei u...sebelum u mengata orang itu ini,ada tak u pikir tentang diri u?orang lain bersabar dengan u kerana kelembapan & kesengalan u.ada tak u fikir apa yang u dah buat pada orang lain?? u mengata orang ada tak orang peduli?orang lain berblog tapi takde pun nak buruk2 kan u.kenapa u rasa terganggu??
tak de masa nak dengki dengan 'dia' ni.tak effected ape2 pun.tak perlu nak guna pembesar suara bagai,kalau beran F2F.
>>kepada kalian rakan2 "u" kalau kamu semua tak tahu keadaan/situasi, tak perlu lah memberi komen yang sebegitu rupa. Rupa kalian dah lah buruk,ditambah dengan perangai yang suka mengata,lagi buruk jadi nye.buat berat bahu anda menanggung dosa sahaja.Renung-renungkan & selamat beramal!

Anonymous said...

hmm, i would like to ask yu, puan JAJA. did i buli u at office? when PUAN JAJA? i mmg outspoken, ckp lepas2 tp kalo u terase, maaflah ye, but doesnt mean dat i like to bully all of my sisters kt opis.tp u dah lambat sgt nk paham org ckp, too slow.. so maaplah ek.. ai janji, pas ne ai ckp sopan santun geethoo ngan u ye PUAN JAJA

owh, tentang mkn2 tu, ai tumpang kete u, u tak ske eh? sorilah.. tak sangke plak jadi issue besa kt cni, sampe nk crita kat suma org.. ai pun x kesah lah u nk pegi mkn sorang2, ade ke aku kesah? ai igt sbb kite 3 org aje kt opis melayu, i tot kite kene baek2 to each other. kalo u rase ai ni jahat, oklah den.. ai pun tak nak lah mkn dgn u.. ai takde kete...tak pelah, bkn mati pong kalo x makan.

den we all tak kesah pun kalo mkn pakai duit kiteorang dulu sbb ai kan suke mkn byk2. seganlah ai nk swoh u pakai duit u dulu.. sbb tu ai dahulukan duit ai, even service & goverment tax pun ai tak penah kire. bile kire siap less2 agik.. u hutang we all tak de kecoh2 kt blog u tak baya balancenye..

u tak ske kawan ngan ai, tak pela. nnt u mknlah ngan org len eh. lg pun i mmg dr dulu tak de member kamceng. so tak payah lah ckp i dah tak de member kamceng br nk cr u. kalo i tak kwn dgn u kt opis, i nk kwn ngan sape? oh, tak pelah.. kite seda lah kite sape...(alamak.. sensitip plak aku arini.. haha)

sebenonya sape yg fake ntahnye... u decide!!!!
p/s: FOR THOSE WHO GAVE DE COMMENTS W/O KNOWING the TRUTH OF HER, BETTER SHUT UP

btw, ai tak nak cari, sibuk2 mkn ngan u lah ok... i kan fake person... u aje trully, authentic, originality.. we all sume FAKE

adios.

Anonymous said...

tau ni blog kepunyaan anda,memang suka hati anda nak tulih ape pun..
tapi memburukkan orang lain,pada orang lain,lagi buruk perangai nye.

Anonymous said...

ah, biasek ah, takkan dia nk tulis keburukan dia kt kengkawan dia kt blog plak.. hahaha

mcmlah tak penah mengata org len belakang2.. poyo aje

mcmlah dia tak penah pakai t-shirt sendat2.. sengal jerk

owh.. yelah dia kan suma baek aje.. baek hati, org laen suma busuk hati ngan dia. yg pelik, org yg dia tak rapat tulah yg dia nk bersembang time kerje.. FAKE tul!!

Cik Anom

Anonymous said...

uiksh.."PANAS" lak post akak yg ni eh..
huhu..
namo la gado2 beb..
kite kn 1 Malaysia..
ngeh..ngeh..

--NURUL--