pembaca setia

Tuesday, August 11, 2009

sensitip mommy..

Huisshh...rasa mcm dah lama jek me tak update blog...sejak 2 menjak ni fikiran me serabut sket...macam2 ada dlm kepala otak ni...itu nak kene settle la...ini la...H1N1 la...nak beli itu la beli ini la...haisshh!! poning den...

ha! meh sini baca me nak cerita sket...hari sabtu lepas kan my lil'munchkin tu jatuh katil...huhuhu..tekejut me...me tgh tido...then tiba2 me dgr bunyik gedebuk + suara dia nanges yg sgt kuat...me bangun tgk2 dia takde sebelah me...tgk2 dia ade kat bawah dah sambil muka terpelangkup kat simen...huhu...cepat2 me angkat dia...usap2 kepala dia...pujuk2 dia...huhu...kuat betul dia nanges...last2 me pon nanges jgk...haha...yela...kesian lak tgk dia jatuh sebegitu rupa...salah me jgk tak alert..apa2 pon benda dah terjadi...nak buat mcm mana...redha jek la..len kali tak buat lg...hehe...


lau nak ikut kan, dah 3 kali me nanges sbb tgk rayyan nanges sedih2 gitu..kes jatuh katil tu yg ketiga...kali pertama masa tu dia baru bape bulan tah..1 bulan gitu kot...masa me dlm pantang lagi la...me nak ketip kuku dia...then tibe2 dia nanges kuat2 me terkejut la...tgk2 me dah terketip isi dia sket...sket jek...huhuhu....ape lagi me pon turut nanges la...haha...ya! itu salah me...hehehe....ampun...tak buat lagi...lps kejadian tu..me lebih berhati2...



kali kedua buat me pon turut serta nanges masa tu dia baru lbh kurang 2-3 bulan kot tak silap me...masa tu me baru jek tukar diapers dia..then suddenly, qistina anak kak long yg sulung..baru balik dari sekolah...then dia pon berlari ke arah wan dia yg masa tu duduk berhampiran jek ngan rayyan...me tak sempat nak alih kan rayyan yg baring kat situ...qistina pon langgar rayyan...nak kata langgar tak jgk...kiranye mcm jatuh dekat rayyan la...lutut dia betul2 kat kepala rayyan...dan rayyan pon nanges sedih sekuat hati....me pon sedih jua sbb tak sempat selamatkan dia...huhu...me pon nanges...sedih ar masa tu..sbb depan mata me jek....nak marah tak bleh...sbb dia pon budak kecik jgk...then redha jek la...bile tnye qistina...tak nampak ke ade baby kat situ? dia pon jawab " tak nampak pon.." huhuhu...sabo jek la..



then semalam kan masa tu me nak tido kan dia lam buai...masa tu kat umah mama...tiba2 telefon berbunyi plak...lama lak tu...mcm nak suruh jawab jgk jek...tp me tak nak jawab pasal nanti rayyan tak mo tido...tp masa tu mama tgh sembahyang...wafa pon sembahyang juga...yg ade me jek...then terpaksa lari jawab jgk fon tu....then tak sampai seminit me tinggal kan rayyan lam buai...tiba2 me nmpk dia keluar dari buai tu sendiri....huhuhu....menjerit me...nasib baik dpt sambut dia..dia plak bole tersengeh2..huhuhu...kes ni slh me jgk ke?

muka rayyan yg innocent



nota kaki : me tak bgtau pon my husband pasal rayyan jatuh katil...hehe

3 comments:

IT'S Me N.a.N.a said...

hihiee..kelakar lar ur baby. so cute. sian ryann. Jaga budak2 nie kena hati2. Mata kena tajam. Nie abah i yang cakap. Comel..comel..

Mrs Jaja said...

nana > hehe..tu ar kene alert selalu..lagi2 budak nama rayyan ni....pantang terlepas pandang..

Mrs Taj said...

ishhh rayyan ni ngade, eh nakal...atau mama dia yg nakal? ahaks...

biasala accident sikit2..lps ni kena lbh berhati2 la..