pembaca setia

Tuesday, February 23, 2010

jom jalan2 di i-city tengok lampu mengerlip

ok pertama sekali saya nak mintak maaf kat zool kerana tidak menghadirkan diri ke kenduri kahwin dia pada hujung minggu yang lepas..sorry sangat2.saya terlupa la..hehe..

hari sabtu lepas saya tak ada buat apa2 pon paginya.hanya melepak dirumah bersama rayyan zikri.en.suami pula kerja shift pagi.sementara menunggu en.suami balik ke rumah.kami anak beranak pon lepak dirumah..rayyan zikri saya tido kan dia lepas dia penat bermain sorang2.saya pula sementara rayyan zikri tido..melepak tengok tv.tapi pabila bosan saya pon baca komik conan.hahaha...kan dah terjebak baca komik nih.isk isk..pukul 2 en.suami balik ke rumah dan kami sekeluarga pergi jalan2 cari makan.sebelum tu tengok iklan old town white coffee yang orang tu makan mee tu kan.nampak cam sedap je.saya pon ajak la en.suami ke old town.sekali tu tutup pula..hampa betul! cuti CNY tak habis lagi la tu.so, saya ajak en.suami ke pizza hut..nak makan spegetti pula..huhu..tapi tak sedap la..tapi habis pula tu.hihihi..(cam k*l**g) :p

malamnya adik saya dengan bermurah hati nak belanja kami sekeluarga (mama,ayah,kak long's family,kak lang's family,kak ngah's family,me & family,ayah su's family,pakteh's family) makan seafood kat bagan,port klang..wah! sangat meriah..kami order macam2.orang belanja la katakan.hahaha...adik murah hati pasal dia dapat bonus 4bulan gaji.best tul jadi dia...huhu..akibat terlalu teruja dengan makanan,saya tak ambil pon gambar waktu tu.hehe..(rasanya orang lain pon tak ambil gambar...sibuk makan la katakan)

tapi lepas makan malam tu..kami sekeluarga bergerak ke i-city,shah alam.haaa...semua teruja nak gi tengok lampu..sampai saja di sana..kereta dah berderet parking tepi jalan.wah! sangat ramai orang.tapi memang cantik2 la lampunya..teruja sangat2.macam masuk dunia fantasi saja.isk isk...memang cool la.tapi tips saya ialah, kalau pergi sana,jangan lupa bawa kamera yang canggih2.memang confirm la gambar yang diambil cantik2.kalau setakat kamera hp 2.0 mpixel.baik tak payah la.huhu..nanti gambar lampu tu jadi kembang2..tak cantik pon.pakai DSLR lagi bagus.

ok jom layan gambar :


dalam bilik snow..sejuk bilik ni..ala2 macam kat oversea jek..zikri tak lepas pandang snow man tu..teruja betul dia.

janji nampak lampunya..orangnya tak nampak pon takpa la..

pokok limau..

pokok belimbing

rusa..rayyan zikri panggil ni "tet" (cat) tak habis2 ngan tet dia..

flamingo

swan..

last but not least...rayyan zikri la..hehe..

nota kaki : semua dalam gambar di atas tu dibuat guna lampu2 ok..sgt meriah dan cantik..pergi waktu malam la cantik...waktu siang takda maknanya...

photo : HP Sony Ericsson W901i 2.0 megapixel

3 comments:

yaya|azura said...

i-city ni yang kat atas bukit dekat ngan tol sungai rasau tu kan? camne jalan nak naik situ aa? tuari ada nampak gak lampu2 cantik tapi tatau camne nak pegi.

MummyAju said...

wow...sangat cantik lampu² itu... tu tempat pameran lampu ke jual² lampu?
suka la tgk..teringin nk gi tapi jauh la...hahaa

Mrs Jaja said...

kakak yaya > ha'ah tul tu..kat situ la..pas tol tu lalu ar cam nak gi uitm tu..pastu kan ada traffic light..masuk kiri...pastu terus jaja pon tatau...hahaha...coz aritu jaja lalu kat JJ bkt raja tu..tak lalu tol pon..phm tak? ke tak paham?

aju > jom ar kite gi...mana ada jual lampu...kat situ mmg pokok2 pon guna lampu...kat sek.7 je..