pembaca setia

Wednesday, November 17, 2010

selamat hari raya haji haji haji mustafa...eh!?? hehehe..

alhamdulillah...

akhirnye berjaya juga meng'update' blog yg lama ditinggalkan..huhuhu...amacam ada yg rindu tak? haa...ngaku jek la....hahahaha...:p

ok hari ni merupakan hari raya korban untuk semua umat islam..dikesempatan ini saya pon nak mengucapkan selamat hari raya lah kepada semua pembaca2 blog  yg tak seberapa ni...hehe..

korang makan pe hari ni? masak best2 ke? saya mcm biasa mana masak2 ni...makan umah mama jek...hehe...ingatkan nak la tolong2 masak..tp hampeh bangun pon lmbt..:p so dtg2 je dah siap semuanye..tinggal makan jek....huhhu...seronok perut aku makan..nak tau tak makan pe? mama harini masak nasik minyak, gulai ayam dan rendang tok..besssstttt...entah bila lah aku nak pandai masak ni...minat dah ada...tp tenaga nak usahakan tu takde lagi...hahaha...ape la...

kalau korg nak tau..lately ni kite suka betul tgk blog masakan...tak kira la masak ape2 pon...pastu mula lah bercita2 nak buat itu ini...tp hampeh takde la nak buat semua...cume masa bulan pose tu ade la try 2 3 resepi dari tenet nih....hehe...takpe la...asal minat tu dah dipupuk dah ada...bila2 pon leh buat kan?kan?kan? tul tak? :p sekarang ni cita2 nak buat potugese egg tart...bila tgk member kite tu...namanye makpeahbinisood tu buat..terliur plk...dah ar dh lama tak mkn egg tart yg sedap tu....hishhh....bile nak buat nih?? later later la...tunggu beli oven kecit dulu....naper kecit? sbb semata2 nak buat tart tu je la...hahahahaha....siot je kan..:p

eh! ok la masa utk tidokan dak butak tuh....ngamuk je dia dr tadi....nak bersenang lenang pon susah...ok la...bye nanti2 org update lagi kalau berkesempatan....bubye now bubye!!



2 comments:

Mak Peah Bini Sood said...

oven tecit bleh buat 4 - 6 egg tart jerr...oklah tu untuk jaja sekeluarga...hihihihihi

Mr Lonely said...

nice blog.. have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...